Ekstremalus bėgimas su kliūtimis – ne tik iššūkis: OCR varžybų nepraleidžia ir V. Baumila

  • Teksto dydis:

Neseniai pasaulį apskriejo žinia apie permainas šiuolaikinėje penkiakovėje – nuo 2028 metų Los Andželo vasaros olimpinių žaidynių šiame sporte jojimo rungtį pakeis ekstremalus bėgimas su kliūtimis. Sutrumpintai OCR (Obstacle course racing, – angl.) vadinamas kliūčių ruožas – sparčiai populiarėjanti ištvermės sporto šaka, ypač žavinti ekstremalaus sporto mėgėjus.

Iš arčiau susipažinti su šia rungtimi ir patiems išbandyti adrenalino kupiną trasą bus galima birželio 18 d. Kaune organizuojamoje „Olimpinės dienos 2022“ sporto ir pramogų šventėje.

Čia vyks į šiuolaikinę penkiakovę įtraukta OCR 100 metrų bėgimo rungtis, kurioje savo jėgas galės išbandyti visi vyresni nei 16 metų dalyviai. Jaunesniems bus įrengta trasa ant batutų. Trasą Kauno Santakos parko stadione įrengs asociacija „OCR Lietuva“.

„Dalyvių laukia „Ninja“ laipteliai, kabantys žiedai, „Monkey Bars“ kliūtys – pastarojoje reikės kabant ant rankų pereiti tam tikrą ruožą. Bus organizuojamas ir nesudėtingas stabilumo testas, šliaužimas po tinklu – viskas vyks greitai ir dinamiškai“, – sako „Olimpinės dienos 2022“ ekstremalaus bėgimo „OCR Lietuva“ kliūčių ruožo varžybų organizatorius, vienas iš „OCR Lietuva“ vadovų Arvydas Gintauskas.

Pasak jo, nors trasa reikalauja fizinio pasirengimo ir ištvermės, įveikti ją pavyks kiekvienam „bent šiek tiek retsykiais pajudančiam žmogui“.

„Didžiausiose OCR varžybose kliūtys būna gerokai sudėtingesnės, tuomet patariama iš vakaro su jomis susipažinti, jas iš anksto išbandyti. Olimpinės dienos šventėje Kaune svarbesnė bus ne technika, o greitis. Čia reikės bėgti, kabintis, kristi ant žemės, šliaužti, peršokti kliūtį, vėl bėgti, – OCR yra ištvermės ir greičio sportas“, – pasakojo A. Gintauskas.

Birželio 18-ąją nuo pat ryto visi norintys galės išbandyti 100 metrų ilgio kliūčių ruožą. Kiekvienam dalyviui bus skirtas jo kvalifikacinis laikas, vėliau 16 greičiausių greičiausių vyrų ir moterų pateks į pagrindinį turnyrą, kuris prasidės 16 val. Žiūrovai tuomet galės išvysti stipriausių OCR bėgikų pasirodymus, jie varžysis dėl vertingų prizų.

OCR varžybos kasmet įtraukia vis daugiau bėgimo entuziastų, tarp jų – ir žinomus žmones. Vienas nuolatinių tokių varžybų dalyvių – Vaidas Baumila, garsus dainininkas nuolat dalyvauja ekstremalaus bėgimo rungtyse, planuoja startuoti ir užsienyje vykstančiose prestižinėse „Spartan“ varžybose.

„Gyvenime visada traukia iššūkiai, o bėgimas su kliūtimis yra kur kas įdomesnis už paprastą bėgimą. Džiugu, kad Lietuvoje atsiranda vis daugiau ekstremalaus bėgimo renginių“, – anksčiau yra minėjęs V. Baumila.

Ekstremalus bėgimas sparčiai populiarėja visame pasaulyje dėl savo visokeriopos naudos žmogui. Kiekvienas žmogus, įveikęs tam tikrą ruožą, pradeda labiau pasitikėti savimi, tampa ryžtingesnis. Didesnėse varžybose yra įprastas ir komandinis darbas, kuomet galima padėti draugui įveikiant vieną ar kitą kliūtį. Kliūtys varžybose dažniausiai būna tiek dirbtinės, tiek natūralios.

Norint dalyvauti Olimpinės dienos ekstremalaus bėgimo „OCR Lietuva“ kliūčių ruožo varžybose, reikalinga registracija, visi norintys išbandyti 100 metrų trasą kviečiami užpildyti formą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tiesiog Vaidas neranda savęs...

Anonimas

Anonimas portretas
Reiktu Baumilai šonus numesti vaizdelis nekoks!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių