Fortuose – išskirtinis talkų derlius

Talkomis IV ir VI fortuose baigėsi šiųmetis talkų sezonas Kauno tvirtovės objektuose.

"Daugiausia dirbta fortuose. Dėmesio sulaukė I, III, IV, VI, VIII fortai", – užsiminė talkų organizatorius istorikas Kauno tvirtovės regioninio parko direktoriaus pavaduotojas Ovidijus Jurkša.

Daugiau kaip 20-yje šiemet fortuose vykusių talkų dalyvavo ne tik asociacijos "Kauno tvirtovė" nariai, eiliniai kauniečiai ar pakaunės gyventojai, bet ir istorijos entuziastai iš visos Lietuvos.

O.Jurkšos įsitikinimu, fortuose vykusios talkos – neeilinis įvykis Kauno ir rajono kontekste, gal net Lietuvos visuomeniniame judėjime.

"Talkos suburia miestiečius savanoriškai neatlygintinai veiklai. Buvo sutvarkyti didžiuliai plotai, iškirsti menkaverčiai želdiniai, valyti vandens drenažo grioviai, šuliniai, kiek patalpų iššluota, šiukšlių išnešta. Dirbta ištisus metus, negailint savo laiko ir sveikatos. Sniegas, lietus ar karštis, Sosnovskio barščių plantacijos neatbaidė talkininkų nuo darbo, – talkininkų entuziazmu džiaugėsi O.Jurkša. – Džiugina ne vien tai, kad atsivėrė naujos erdvės fortų teritorijose, kultūros paveldo objektai pradėjo kvėpuoti išsivadavę iš šabakštynų ir šiukšlių. Džiugina ir tai, kad prisijungia vis naujų entuziastų, kurie savo rankomis prisideda prie Kauno tvirtovės gynybinių objektų atgaivinimo."

"Jus reikėtų įrašyti į Raudonąją knygą kaip nykstančią rūšį", – taip žinią apie aktyvius talkininkus, besidarbavusius IV forte, palydėjo vienas komentatorių feisbuke.

"Mes nenykstame – mūsų daugėja", – apie besiplečiančias savanoriškų talkininkų armijos gretas užsiminė talkų organizatorius.

Jis priminė, kad didelės pertraukos nebus – jau sausio mėnesį fortai vėl lauks talkininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
Tvarkit eilinems zmoguciams skaiticiau negalima ten an kiekvieno zingsnio uzsiraut an sprogmens gali ,kur ziuri kariskei musu,kol vel neistaskis i gabalus ko nors,Bt.

lkkl

lkkl portretas
na taip, talkininkai viską sutvarkys, o paskui Savivaldybė pasiims, jau gviešiasi.

h20

h20 portretas
siaip tai idomiai skamta tos TALKOS... darbas turi buti APMOKAMAS... juk ne komunizme gyvename... o siaip dziugu kad apleistos vietos pagaliau prades gyvuoti...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių