Pereiti į pagrindinį turinį

G.Steponavičius: į universitetų pertvarkas nesikišime

2009-09-16 15:14
G.Steponavičius: į universitetų pertvarkas nesikišime
G.Steponavičius: į universitetų pertvarkas nesikišime / DMN arch. nuotr.

„Gerbdami aukštųjų mokyklų autonomiją, kuri yra laiduojama ir Konstitucijos, į vidines aukštųjų mokyklų pertvarkas mes neketiname kištis ir nesikišame“, - pareiškė Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Taip jis pakomentavo situaciją apie ketinimus naikinti Vilniaus universiteto  Kauno humanitarinių mokslų fakultetą.

Ministro nuomone, Vidinės pertvarkos turi gimti iš pačių bendruomenių.

„Jeigu yra siekiama savų tikslų dangstantis ministerijos vardu, tokių dalykų neketinu toleruoti. Manau, kad tai yra liūdna praktika“, - pripažino ministras. Jis įsitikinęs, kad sprendimus priimant viešai, o ne akademinei bendruomenei už nugaros, būtų išvengta nereikalingų spekuliacijų.

Paklaustas, ar ketinimai naikinti VU KHF gali būti susiję su ministerijos šaukimu teikti paraiškas ES struktūrinių fondų paramai gauti, ministras patvirtino - taip. „Bet kokiu atveju tai nėra susiję su valios primetimu aukštosioms mokykloms ar siūlymai daryti permainas, kurios turi būti daromos jų vidine nuožiūra“, - pabrėžė G.Steponavičius.

Ministras pripažino, kad KHF kartu su visu Vilniaus universitetu buvo tarp tų, kurie surinko daugiau valstybės finansuojamų vietų. „Rezultatai yra neblogi. Tai aiškiai rodo ir studentų pasirinkimai“, - džiaugėsi Švietimo ir mokslo ministras. Jis pabrėžė, kad universiteto vadovybė  turėtų gerbti Kaune studijuojančiųjų ir akademinį darbą dirbančiųjų teisę žinoti apie visas pertvarkas.

„Statyti žmones prieš faktą yra nevedantis į civilizuotus sprendimus kelias. Jei sprendimai civilizuotai eis iš apačios, mes gerbsime tokius sprendimus“, - ministerijos poziciją išsakė G.Steponavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų