Gyvybės langelyje Kaune rastas dešimties parų naujagimis (papildytas)

Kaune, ligoninėje esančiame gyvybės langelyje, pirmadienį rastas paliktas dešimties parų naujagimis.

Kaip skelbia Policijos departamentas, apie 14.38 val. Miško gatvėje esančioje ligoninėje rastas paliktas birželio 17 dieną gimęs vyriškos lyties naujagimis.

Miško gatvėje yra įsikūrę Lietuvos sveikatos mokslo universiteto Kauno ligoninės akušerijos ir ginekologijos klinikos Krikščioniškieji gimdymo namai.

„Jis yra ligoninės Naujagimių skyriuje, vaiko teisių tarnyba spręs jo likimą, dabar tikrinama jo sveikata“, – BNS sakė ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė.

Mažylis buvo sąmoningas, svėrė daugiau nei 3,5 kilogramo, su skiepų žyme, ant naujagimio kairės rankos buvo apyrankėlė su gimimo data, todėl manoma, kad jis pagimdytas kol kas neidentifikuotoje ligoninėje.

LNK reportažas:

„Rasta ir sauskelnių pakuotė, labai tvarkingai ir gražiai vaikas buvo aprengtas“, – teigė J. Kuzmickaitė.

Mama per tris mėnesius mėnesius gali bandyti susigrąžinti kūdikį.

Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 163 straipsnį, numatantį atsakomybę už piktnaudžiavimą tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis.

Pasak policijos, surinkus medžiagą dėl įvykio siekiama įsitikinti, kad kūdikis į gyvybės langelį pristatytas prižiūrėtas ir jam nebuvo iškilęs pavojus. Už naujagimio palikimą gyvybės langelyje atsakomybė nėra taikoma.

Rasta ir sauskelnių pakuotė, labai tvarkingai ir gražiai vaikas buvo aprengtas.

2009 metų lapkričio mėnesį Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose atidarytas pirmasis Lietuvoje „Gyvybės langelis“. Tai speciali patalpa, į kurią įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia signalas ir auklėtojos skubiai pasirūpina vaiku, kuriuo negali ar nenori rūpintis pati mama.

Šiuo metu gyvybės langeliai Lietuvoje veikia maždaug dešimtyje įstaigų įvairiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje, Marijampolėje, Tauragėje, Jonavoje, Alytuje.

Birželį Vilniuje, Žolyno gatvėje esančiame gyvybės langelyje, buvo rastas paliktas 2-3 parų vyriškos lyties naujagimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai dar

tai dar portretas
gerai kad ne i konteineri idejo, o paliko gyvybes langelyje, gal atsiras zmoniu kurie ji priglaus kaip sava, o ta plastake toliau skraidys kol sudegs

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais kurstyti tautą ne tik apie vidaus ir pasaulio įvykiu, bet ir informuoti Lietuvos visuomenę apie neegzistuojančius įvykius. Lietuvos Respublika Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Kurgi ne: vergija- tai palaima, o nepriklausomybės troškimas- ne kas kita kaip liguistas kliedesys. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Gintaras Petrauskas, Povilas Mačiulis, Andrius Palionis, Mantas Jurgutis, Visvaldas Matijošaitis, Rūta Simkautytė-Kundarauskė. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių