Pereiti į pagrindinį turinį

Hanzos šventė Kaune sulaukė įvertinimo

2011-12-16 20:09
Hanzos šventė Kaune sulaukė įvertinimo
Hanzos šventė Kaune sulaukė įvertinimo / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Šiemet Kaune vykusios tarptautinės Hanzos dienos sulaukė oficialaus pripažinimo: šventė paskelbta geriausiu 2011 metų kultūros turizmo projektu šalyje. Konkurso „Sėkmingiausias metų turizmo projektas" nugalėtojus Valstybinis turizmo departamentas (VTD) paskelbė jau devintą kartą.

„Rengdami tarptautines Hanzos dienas įdėjome visą sielą. Mums pavyko suburti šaunų kolektyvą, sutelkti miesto bendruomenę, darniai bendradarbiauti su Kauno savivaldybe - tai ir nulėmė šventės sėkmę”, – sakė viešosios įstaigos „Hanza Kaunas 2011” direktorius Darius Rumšas.

Šventė į Kauną pritraukė maždaug 750 tūkstančių žmonių. Joje dalyvavo daugiau kaip 100 Europos miestų atstovai.

Naujosios Hanzos sąjungos prezidentas, Liubeko (Vokietija) meras Berndas Saxe pripažino, kad kauniečiai surengė vieną įspūdingiausių švenčių per visą Naujosios Hanzos egzistavimo laikotarpį. Tokios šventės rengiamos kaskart vis kitame Naujosios Hanzos sąjungos mieste, jų iš viso yra 176.

„Neabejoju, kad tarptautinės Hanzos dienos prisidėjo ne tik prie Kauno, bet ir visos Lietuvos įvaizdžio gerinimo. Tokio masto tarptautinės šventės Lietuvoje  dar nebuvo. Tai didžiulis visos Kauno bendruomenės laimėjimas”, – sakė buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis, vadovavęs darbo grupei, organizavusiai tarptautinę šventę.

Pasiūlymus konkursui teikė šalies savivaldybės, valdžios institucijos, turizmo verslo asociacijos, gidų bei žurnalistų ir leidėjų sąjungos, turizmo informacijos centrai.

„Metams baigiantis tikrai turime kuo džiaugtis ir didžiuotis. Šiais metais sulaukėme per 100 kandidatų dvylikai nominacijų. Iš tokios gausos nebuvo lengva atrinkti pačius geriausius", – džiaugėsi VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Šiemet vertinimo komisija, sudaryta iš turizmo verslo asociacijų ir turizmo valdžios atstovų, rinko sėkmingiausiai dirbusias turistų apgyvendinimo, maitinimo, aktyvaus laisvalaikio vietas, kaimo turizmo sodybas, geriausius kelionių į Lietuvą ir po Lietuvą rengėjus, savo veikla pasižymėjusius šalies turizmo informacijos centrus. Sveikatos turizmo metams baigiantis, buvo renkami ir sėkmingiausi sveikatos turizmo metų projektai, patraukliausios idėjos šeimų turizmui, tiek užsienio, tiek vietos turistų daugiausiai pritraukę kultūros turizmo bei sporto turizmo renginiai.

Taip pat buvo apdovanotos ir labiausiai Lietuvos turizmą populiarinusios iniciatyvos, projektai bei žmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų