Pereiti į pagrindinį turinį

Į Nemuno salą atklydo kurapka

2015-08-26 18:14
Elijaus Kniežausko nuotr.

Rytas Nemuno saloje gražus. Tuo mėgaujasi bėgikai, dviratininkai, žmonės vedžioja šunis. Trečiadienio rytą į salą atklydo ir nebūdingas jai lankytojas – kurapka.

Lietuvoje šie paukščiai gyvena dirbamuose laukuose, kur gausu krūmų. Lizdus kurapkos suka ant žemės tarp žolių, o Nemuno saloje retai pavyksta rasti tankių aukštokų žolynų. Kas čia priviliojo kurapką?

Užfiksavus Nemuno saloje paukštį pasidarė įdomu, kaip jis atsidūrė vidury miesto. Gamtininkas, rašytojas ir gamtos fotografas Selemonas Paltanavičius į šį klausimą, žinoma, turėjo atsakymą. Pasirodo, kurapkų mieste yra ir daugiau, bet jos nemėgsta dėmesio ir retam miestiečiui pasirodo.

"Nemuno šlaituose, pačiame Kaune kurapkos peri, mielai apsigyvena prie pat žmonių – daržuose, soduose, kur nėra kačių ir kitų plėšrūnų. Ten jos gali perėti ir auginti jauniklius", – sakė gamtininkas.

Vis dėlto Nemuno salos kurapka jį kiek nustebino. "Retas dalykas pamatyti vienišą kurapką – jos paprastai gyvena pulkeliais, o perėjimo metu – poromis. Kadangi dabar perėjimo sezonas pasibaigęs, gali būti, kad šį paukštį kažkas pabaidė ir jis perskrido Nemuną, nusileido saloje, bet po kiek laiko grįš atgal prie savo pulko", – kalbėjo S.Paltanavičius.

Jis taip pat pastebėjo, kad tai suaugęs paukštis, o ne šių metų jauniklis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų