J. Šiugždinienė paviešino savo išlaidų Kauno taryboje ataskaitas

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė antradienio vakarą paviešino savo 2019-2020 metų išlaidų Kauno taryboje ataskaitas.

„(...) norėdama išsklaidyti visas abejones ir užtikrindama visuomenės teisę žinoti, vos gavusi dalinuosi su darbo taryboje veikla susijusiais dokumentais. Raginu ir kitus kolegas, buvusius ir esamus Tarybos narius, atvirai pateikti savo veiklos išlaidų ataskaitas“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo ministrė, paskelbdama kelis dokumentus. 

Ministrės paskelbtuose dokumentuose pateikiamos išlaidų eilutės už kanceliarines prekes, ryšio priemones, taip pat publikacijas, vizualines priemones, transporto išlaidos, apimančios kiek daugiau nei pusantrų metų jos darbo Kauno taryboje laikotarpį.

Raginu ir kitus kolegas, buvusius ir esamus Tarybos narius, atvirai pateikti savo veiklos išlaidų ataskaitas.

Ji išlaidų ataskaitas paviešino po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas praėjusią savaitę pranešė, kad prieš tapdama švietimo ministre ir dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, J. Šiugždinienė 2019–2020 metais paėmė 13,8 tūkst. eurų išmokų. Jis teigė abejojantis, ar šie pinigai buvo panaudoti skaidriai.

Kaip skelbia J. Šiugždinienė, vidutinės jos, kaip tarybos narės, išlaidos per mėnesį siekė kiek daugiau nei 680 eurų.

Didžiausią išlaidų dalį sudarė kanceliarijos prekės ir ryšio priemonės – 4357 eurus per visą laikotarpį. Nors pačiuose dokumentuose detaliai nenurodoma, kas buvo įsigyta, ministrė tvirtina pirkusi telefoną, planšetę, spausdintuvą, spausdintuvo įrangą, kanceliarines prekes, kopijavimo paslaugas.

„Vidutiniškai per mėnesį tai sudarė 217, 87 eurų“, – teigia J. Šiugždinienė.

Pašto, telefono ir interneto paslaugoms ji iš viso nurodo išleidusi 1557 eurus, arba vidutiniškai apie 78 eurus per mėnesį, t.y. apmokėjusi internetą, priedėlį, mobilųjį ryšį, informacijos sklaidą paštu, plakatus.

Tuo metu transporto paslaugos – metinis automobilio Kasko ir civilinis draudimas, remontas, kuras, jai atsiėjo 6810 eurų (340 eurų per mėnesį), publikacijos, vizualinės priemonės kainavo 963 eurus (apie 48 eurus per mėnesį). Pasak ministrės, tai buvo spauda, lankstinukai, maketavimas.

Dokumentuose ataskaitos pateikiamos už du-tris mėnesius, remiantis dokumentais, mažiausiai – 1455 eurus – ji išleido darbo pradžioje, 2019-ųjų balandį-birželį, didžiąją dalį, 1200 skyrė transporto išlaidoms, daugiausiai – 2020-ųjų balandį-birželį ir liepą-rugsėjį: atitinkamai beveik 2460 ir beveik 2500 eurų.

„Akcentuoju, kad kas mėnesį man, kaip ir kitiems Tarybos nariams, buvo kompensuojamos su darbu Taryboje (pasiruošimas posėdžiams, atvykimas į posėdžius, susitikimai su ekspertais, bendruomenėmis, rinkėjais, komunikacija, renginiai) susijusios išlaidos, nuo 500 iki 800 eurų per mėnesį“, – sako ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vieša paslaptis

Vieša paslaptis portretas
Kiekviename rajono centre veikia tokia gerai apmokama tarnyba su keletu valstybės tarnautojų ir jos pavadinimas yra PROKURATŪRA. Pre 30 su višum metų jokio politiko nėra patraukusi ši institucija, nors gerai žino kas dedasi periferijoje, kas ima kyšius, kokias aferas "suka" kiek yra vagiama iš valstybės. Tai kam reikalingos tos prokuratūrų veisyklos, ar tik tam kad "nuskausmintų" kokį pijokėlį pagautą važiuojant išgėrus?

Keleivis

Keleivis portretas
Vagilka, štai ką trumpai ir aiškiai galima pasakyti apie dabartinę (įsiklausykite) švietimo vadovę. Mes dirbame vią mėnesį kad gautume 700 eurų į rankas! Libervatoriai ir yra ta partija kurioje jaukiai ir patogiai jaučiasi visi tokie sukčiai.

KADA MATIJOŠIUS ?

KADA MATIJOŠIUS ? portretas
Kada KRABO DIENA paskelbs, kiek iš savivaldybės išsunkė rublinis milijonierius Matijošaitis su sūneliais? Net į savo firmos renginį su sugulove keliavo už kauniečių pinigus. Kiek kauniečių pinigų nukeliauja KRABO DIENAI už kasdienį krabo lazdelių kabinimą miestiečiams ant ausų ?
VISI KOMENTARAI 72

Galerijos

Daugiau straipsnių