Pereiti į pagrindinį turinį

Prie „Prismos“ pradėtas ardyti nelegaliai pastatytas reklamos bokštas

2013-08-12 15:20

Pirmadienį prie prekybos centro „Prisma“ Jonavos g. pradėtas ardyti 30 metrų aukščio reklamos bokštas. Praeitų metų gruodį čia pradėjusio veikti prekybos centro nelegaliai pastatytas reklamos statinys bus sumažintas beveik perpus.

Kauno miesto savivaldybė pavasarį kreipėsi į prekybos centro savininkus, reikalaudama bokštą sumažinti arba nugriauti. Buvo žadėta, kad bokštas sumažės iki liepos pabaigos. Deja, darbai užtruko, nes parduotuvės savininkai dar negalėjo gauti statybos leidimo, mat Statybos inspekcija dėl bokšto buvo suforminusi savavalės statybos aktą. 

Įmonės „Mūsų rezervas“, valdančios prekybos centrą „Prisma", vadovas Laurynas Kuzavas portalui kaunodiena.lt teigė, kad praėjusią savaitę sulauktas teismo sprendimas.

„Sumokėjome baudą ir iškart kreipėmės dėl statybos leidimo“, – tikino L. Kuzavas. Tačiau kokio dydžio baudą sumokėjo – neatskleidė. Už nelegalią statybą gresia bauda nuo 5 iki 15 tūkst. litų.

Prekybos centro reklaminis stendas bus sumažintas iki 18 metrų. Šiuo metu bokštą sudaro trysdalys: dvi 12 metrų aukščio ir viena 6 metro aukščio dalis. Vienas reklaminio bokšto segmentas bus išimtas. Bokšto mažinimo darbai neturėtų užtrukti ilgiau nei savaitę.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad prie prekybos centro pastačius reklaminį bokštą buvo susirūpinta, ar jis nekelia pavojaus. Pagal taisykles, reklaminio įrenginio projektą būtina suderinti su miesto savivaldybe, tačiau tai nebuvo padaryta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų