Pereiti į pagrindinį turinį

Jonines Kaune plovė alus ir lietus

2013-06-24 03:08
Jonines Kaune plovė alus ir       lietus
Jonines Kaune plovė alus ir lietus / Artūro Morozovo nuotr.

Panašu, kad lietuviai neįsivaizduoja švenčių be svaigiųjų gėrimų – tiek Čečėnijos aikštėje, tiek prie Vytauto bažnyčios sekmadienio vakarą įkaušusių netrūko.

Kalniečių rajone įsikūrusioje Čečėnijos aikštėje Jonines pradėta švęsti dar 19 val.

Kaip jau įprasta, švente pasinaudojo ir politikai – susirinkusius sveikino brangią šios aikštės statybą kuravęs Seimo narys konservatorius  Arimantas Dumčius. Susirinkusius sveikino savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Jonams ir Janinoms buvo dalinamos šiaudinės skrybėlės.

Nors šventėje susirinko nemažai vietinių senjorų, šeimų su mažais vaikais, tačiau labiausiai į akis krito gerokai įkaušę patys aktyviausi šventės dalyviai, kurie vis užsukdavo į šalia veikiančią aludę. Vėliau susirinkusiųjų laukė „16 Hz“ ir Lino Adomaičio koncertas, sužibo Joninių laužas.

Pagrindinė miesto Joninių šventė šiemet pakvietė susirinkti į Kauno senosios prieplaukos amfiteatrą.

21 val. čia buvo užsėstas visas amfiteatras, scenoje koncertavo Kauno krašto ansamblis „Ant ežero kranto“, buvo kepami šašlykai, pinami Joninių vainikai.

Tik prasidėjus koncertui, liaudies ansamblio dainas pertraukė greitosios pagalbos automobilio sirenos. Pagalbos prireikė vyresnio amžiaus vyriškiui, kuris neišlaikęs pusiausvyros  nukrito ant akmeninio grindinio ir prasikirto veidą.

Medikai nieko nelaukdami jį išvežė į ligoninę.

Amfiteatro prieigose buvo galima suskaičiuoti bent dešimt vietų, kur buvo prekiaujama alumi. Nors budėjo policija, iš plastikinių bokalų jis laisvai buvo geriamas visoje prieplaukos teritorijoje.

Apie 22:30 prasidėjęs lietus daugelį žmonių privertė palikti renginį. Nieko nedelsiant buvo uždegtas Joninių laužas, o ant scenos užlipo Povilas Meškėla, vėliau koncertavo Martynas Kavaliauskas, Linas Adomaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų