Kai kuriose savivaldybėse radiatoriai jau kaista: kada šildymo sezonas prasidės Kaune?

Šiauliuose ir Panevėžyje šią savaitę bus pradėtas visuotinis šildymo sezonas, Klaipėdoje jį ketinama pradėti nuo kitos savaitės, tuo metu Vilniuje ir Kaune šildymo sezono pradžia dar neplanuojama, BNS pirmadienį teigė savivaldybių atstovai.

„Švietimo ir globos įstaigoms jau įjungtas šildymas. Šią savaitę jau galvojam, kad ir visiems kitiems vartotojams bus įjungtas“, – BNS pirmadienį sakė Šiaulių miesto savivaldybės viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis.

Anot jo, konkreti diena, kada gyventojams bus įjungtas šildymas, paaiškės artimiausiu metu.

Pasak Panevėžio miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo Daliaus Vadlugos, visuotinis šildymas mieste bus įjungtas nuo antradienio.

„Atsižvelgiant į tai, kad (vidutinė – BNS) oro temperatūra praėjusių dienų yra žema ir šią savaitę dar kaip ir šiltesnę pranašauja, bet su lietumi – nuspręsta nuo spalio 8 dienos įjungti šildymą visuose likusiuose objektuose“, – BNS sakė D. Vadluga.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas teigė, kad šildymo sezonas ugdymo įstaigose prasidės nuo trečiadienio, o visiems uostamiesčio gyventojams jis bus įjungtas nuo kito pirmadienio.

„Dabar preliminariai bent jau galvojame nuo spalio 14 dienos pradėti (visuotinį šildymo sezoną – BNS), bet dar stebime tas pačias oro prognozes“, – komentavo A. Žukas.

Kauno savivaldybės teigimu, esant šiltiems orams visuotinis šildymo sezonas mieste šią savaitę dar nebus pradėtas, konkretų sprendimą, atsižvelgiant į orų prognozes, tikimasi priimti savaitės pabaigoje.

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybės Gabrielius Gubinskas teigė, kad planų vilniečiams įjungti šildymą dar nėra – stebimos orų prognozės.

„Žiūrima kaip orai keičiasi ir kai nusistovės žemesnės temperatūros šildymo sezonas visuotinis centralizuotas ir bus skelbiamas“, – sakė G. Grubinskas.

Sostinės meras Valdas Benkunskas praėjusią savaitę teigė, kad nepaisant pastarosiomis dienomis atšalusių orų, šildymo sezoną Vilniuje numatoma pradėti spalio viduryje. Jau pradėtas šildyti savivaldybės pastatas, dalis sostinės švietimo bei gydymo įstaigų.

Šildymas Šiaulių ir Panevėžio miestų įstaigose buvo įjungtas praėjusią savaitę. Visuotinis šildymas jau pradėtas Vilniaus, Kauno, Radviliškio ir Pakruojo rajonuose, taip pat Tauragėje, Ukmergėje bei Raseiniuose.

Šildymo sezonas paprastai pradedamas, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių. Gyvenamųjų namų bei biurų savininkai ir patys gali anksčiau pradėti šildymo sezoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gimėm ltsr ten ir pamirsim

Camelia

Camelia portretas
Vaistinės ir šnapso parduotuvės džiaugiasi.

to Šildymas

to Šildymas portretas
nu atsijungsi sildyma, bet visvien teks moketi uz sildyma
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių