Kaimynų nesutarimai Garliavoje: kai atsikraustė, prasidėjo fejerverkai

Įtempti kaimynų tarpusavio santykiai gali gerokai apkartinti gyvenimą. Pasitaiko, kad spręsti nesutarimų tarp kaimynų tenka stoti ir policijos pareigūnams.

„Ir rašo, ir rašo skundus“

Garliavoje Žaliojoje gatvėje gyvenanti moteris kreipėsi į „Kauno dieną“, nes, kaip pasakojo, neapsikenčia nuolat policiją jai kviečiančių kaimynų.

Kauno rajono gyventoja įsitikinusi, kad gyvena gana ramiai, mano niekam netrukdanti, bet jos ir viršuje gyvenančių kaimynų pasakojimas skiriasi kaip diena ir naktis. Apie situaciją šį tą pasako ir pareigūnų jai pačiai skirtos baudos.

Visos jos bėdos, kaip pasakojo, prasidėjo vos jai atsikrausčius į šį daugiabutį, o tai yra įvyko prieš pusmetį.

„Vyksta toks teroras, kad silpnesnių nervų žmogus neatlaikytų. Spaudimas šitoks… – tikino garliaviškė. – Negalime net garsiau kalbėti. Ir dabar negarantuoju, ar jie neklauso ir jiems galbūt jau per garsiai kalbu. Netinka, kad per garsiai šuniukas suloja, kad per garsiai žiūrime televizorių. Ir rašo, ir rašo skundus. Bile ką rašo“.

Tačiau netrukus moteris jau pasakoja, kad gal ir ne visai bet ką tie kaimynai rašo skunduose. Pavyzdžiui, už tai, kad apie 22 val. sutuoktinis gręžė remontuodamas namus, buvo skirta bauda, nes vakarais ir savaitgaliais daugiabučių gyventojai turi laikytis rimties. „Gal mes užsimiršom, gal ten ir buvo ta 22 valanda. Nesiginčiju.  Būčiau išsisukus nuo baudos, bet pasimečiau ir prisipažinau, kad gręžėm. Minimalią baudą, bet susimokėjom“, – neslėpė pašnekovė.

Asociatyvi wclub nuotr.

Kaltina, kad atjungė elektrą

Moters manymu, jos šuniukas, kai šeimininkai išeina, loja trumpai, o ir negarsiai.

„Buvau išvažiavusi į kurortus. Buvau susimokėjusi už visą savaitę. Per kaimynus apturėjau nuostolių, nes penktą valandą pradėjo rašyti žinutes, kad šuo loja. Neva valandą dvi. Melagystės ir teroras, jam viskas negerai, vis kas nors vaidenasi“, – liejo apmaudą gyventoja, pridūrusi, kad ir tądien, kai kalbėjomės, ji laukė pareigūnų vizito, nes gavo įspėjimą dėl šuns – laiko nelegaliai.

Ji piktinosi, kad kaimynai ją apkaltino dėl dingusio vaikiško vežimėlio, kurį laikė laiptinėje. „Dingo ir mano dviratis. Galvojau, kad jie pavogė. Kaip šuo su kate gyvename. Norėjau policijai ant jo rašyti pareiškimą, kadangi ir jis ant manęs rašo, bet policija man neleido. Sakė, čia ne vaikų darželis“, – kalbėjo garliaviškė.

Ji teigė, kad tie, kurie kaimyną geriau ir ilgiau pažįsta jai pasakoję, kad jis visą gyvenimą kaimynus skundžia policijai.

Pašnekovė negalėjo tiksliai pasakyti, kiek jos byloje jau susikaupę kaimyno pareiškimų: „Daug“. O kelis kartus policija ir taip buvo atvykusi, be jokių iškvietimų. Ji pati, kaip pasakojo, pareiškimą dėl kaimyno elgesio yra parašiusi tik tada, kai šis ją lauke pastūmęs. Lengvai, bet pastūmė. Tiksliau, neparašė pareiškimo, o tik iškvietė policiją. Vieną kartą pastūmė, o kitą kartą neleido net praeiti.

Iki tol, kol ji atsikraustė, su visais sugyvenome, o po to prasidėjo fejerverkai, baliai festivaliai, gėrimai, triukšmas.

Kartą savaitgalį atjungė jiems elektrą, nes sūnus neva per garsiai klausėsi muzikos. „Pas juos vos vos galėjo girdėtis. Sūnus matavo, koks kambaryje buvo garsas“, – pasakojo moteris.

Trukdo ilsėtis ir miegoti

Kaimynas, kai su juo susisiekėme, išdėstė savo įvykių versiją. „Yra triukšmo, bendravimo, gyvūnų laikymo taisyklės. Kultūringi žmonės jų laikosi. Bet jeigu žmogus yra iš aplinkos, kur rėkimas, siuntinėjimai, keiksmažodžiai yra normalus bendravimas… Mes pastoviai girdime, kaip ji bendrauja su sūnum ar dar kažkuo. Turime įrašų, kuriuose ji kalba šlykščius dalykus. Nemalonu. Iki tol, kol ji atsikraustė, su visais sugyvenome, o po to prasidėjo fejerverkai, baliai festivaliai, gėrimai, triukšmas“, – sakė vyras. Jis negailėjo gerų žodžių pareigūnams: „Policija daro viską, ką gali“.

Vyras pasakojo, kad būna, jog šuo loja valandą ir daugiau, trukdo miegoti jo mažamečiam vaikui, todėl nusprendė nebekentėti. Kaip ir tada, kai 22 val. kaimynai ėmė gręžti sienas. „Ir tada ne iš karto buvo kviesta policija. Buvo nueita pas kaimynus pasikalbėti, prašyti tylos. Bet jie pradėjo šakotis. Per jos staugimą, rėkimą net buvo neįmanoma telefonu susišnekėti su policija. Pareigūnai manęs paprašė nueiti į šalį, kad galėčiau papasakoti situaciją. Kaimynė prisipažino, kad dėl kelto triukšmo gavo 10 eurų baudą. Kitą kartą ji mus gatvėje iškeikė“, – priešingą įvykių versiją dėstė garliaviškis.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Anot jo, elektros kaimynei niekas neatjungė. „Vieną savaitgalį 11 val. ryto ant visos katuškės grojo muzika. Pas mus grindys kalatojosi, visas koridorius skambėjo, į jų duris prisibelsti neįmanoma. Netyčia išmušė saugiklius“, – įvykių seką nupasakojo vyras. Jis turi garso įrašą, kai kaimynė grasina išmatomis apipilti vaiko vežimėlį, o po savaitės vežimėlis pavagiamas. Įrašinėti ir filmuoti abejotiną kaimynų elgesį patarė pareigūnai. „Ne mes prie tokių kaimynų turime taikytis. Tai jie turi suprasti, kad reikia elgtis kitaip, tai yra, gerbti kito žmogaus teisę į poilsį, privatumą“, – įsitikinęs garliaviškis.

Dėl šuns ir automobilio

Situaciją paprašėme pakomentuoti Kauno apskrities policijos atstovės Odetos Vaitkevičienės. „Kauno dienai“ ji pabrėžė, kad konkrečios informacijos dėl skundų iš tam tikro namo gyventojų viešinimui negali suteikti.

Tačiau minėjo, kad šiemet iš visos nurodytos gatvės gauti (skubios pagalbos telefonu ir www.epolicija.lt) trys gyventojų pranešimai. „Du – dėl kaimynų šuns, vienas – dėl automobiliu užstatyto pravažiavimo. Pagal konkretų adresą informacijos, siekiant nepažeisti duomenų apsaugos, kad nebūtų identifikuoti asmenys, neteikiame“, – informavo O. Vaitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garl.

Garl. portretas
Dar nepamirso sukaliojimus Klonio gatves patvoryje

Belekas

Belekas portretas
Tai nueina policija pas kitus kaimynus ir oaklausia ar tikrai jlogi tie kaimynai ir t.t.o, kad vieniems uzplaukia, tai ziopliai tada jie, nes aplinkui irgi skustusi kaimynai del triuksmo

as

as portretas
pas mane darbe yra tokia gl.... žodžiu irgi šokdina 30 žmonių, niekas negalim nei muzikos įsijungti, nes lekia ir išjungia, lekia pas dyriką skūsti, langą pradarai vėl jai blogai, užuolaidą užtrauki blogai, atitrauki irgi blogai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių