Kaip ateityje galėtų atrodyti Aleksoto apžvalgos aikštelė?

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybėje pristatyta Aleksoto apžvalgos aikštelės galimybių studija. Ateityje įgyvendinus aikštelės tvarkybos projektą kauniečių pamėgta vieta galėtų tapti turistų traukos centru.

Kauno savivaldybėje pristatyta Aleksoto apžvalgos aikštelės galimybių studija. Ateityje įgyvendinus aikštelės tvarkybos projektą kauniečių pamėgta vieta galėtų tapti turistų traukos centru.

Priešprojektinių pasiūlymų studiją atlikę specialistai siekė nustatyti urbanistinės - ekonominės plėtros galimybes, siekiant gerinti Kauno miesto įvaizdį ir gyvenamosios bei rekreacinės aplinkos būklę.

„V. Čepinskio gatvės pabaigoje nuo šlaito atsiverianti puiki panorama į Kauno senamiestį sudaro išskirtines sąlygas šioje vietoje supažindinti vietos turistus ir užsienio svečius su iškiliausiomis Kauno senamiesčio kultūros paveldo vertybėmis", – teigė bendrovės "Eurointegracijos projektai" projektų vadovė.

Kaip vieną iš galimų Aleksoto apžvalgos aikštelės sutvarkymo variantų pateikę specialistai teigė, jog aikštelė galėtų būti dviejų lygių su prailginta viršutine dalimi, apatiniame lygyje įrengiant patalpas, kuriose galėtų įsikurti kavinė, o viršuje būtų poilsio zonos su grindinyje įrengtu apšvietimu, panoraminiais žiūronais. Preliminariais skaičiavimais, šio projekto vertė gali siekti apie 5,5 mln. litų.

Anot Aleksoto seniūnės Liukrecijos Navickienės, tai populiariausia Kauno apžvalgos aikštelė, kurią žino kiekvienas miestietis, tad svarbu, jog darbai būtų daromi nuosekliai, o ateityje šis objektas taptų ne tik kauniečių, bet ir užsienio turistų lankoma vieta.

„Į šį projektą reikia žiūrėti kompleksiškai, t. y. sutvarkyti apžvalgos aikštelę, jos prieigas, įrengti apžvalgos ratą, ir mąstyti apie papildomas pramogas ir paslaugas, pavyzdžiui, Aleksoto kalno ir senamiesčio sujungimą keltuvais", – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno mieste yra daugiau negu 10 natūraliame kraštovaizdyje įsikūrusių apžvalgos taškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bent

bent portretas
bent jau kokia svelnesne spalva ta garaza butu nudaze...

Linas1

Linas1 portretas
Labai gera ideja!Sekmes igyvendinti!

o ar

o ar portretas
Ar paliksit vietos nemokamai pasiziureti,nes dabar visur tik kavines daros, nebeliks normalios paprastos vietos...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių