Kam šiemet atiteks V. Adamkaus premija?

  • Teksto dydis:

Šiandien prasidėjo nominacijų teikimo laikas Prezidento Valdo Adamkaus premijai gauti.

Prezidento V.Adamkaus bibliotekos-muziejaus ir Danos Gedvilienės fondo premija bus įteikta už visuomenės dėmesio ir pagarbos vertus pasiekimus bei pastangas apsaugoti ir atkurti gamtinę aplinką Lietuvoje ir kaimynystėje bei užtikrinti išteklių tvarumą.

„Premijai kviečiame teikti nominacijas už mokslinius tyrimus ar išradimus, dėmesį į aplinkosaugos problemas atkreipiančias pilietines asmenų ar organizacijų veiklas. Taip pat laukiami teikimai, atliepiantys politikos sprendimus, ar verslo iniciatyvos, siekiančios sukurti tvaresnį vystymąsi ir švaresnę ateitį išrasdami arba pritaikydami pažangiausius sprendimus“, – teigė Prezidentinės bibliotekos-muziejaus direktorius Arūnas Antanaitis. Nominacijos Prezidento V.Adamkaus premijai (5 tūkst. eurų) gauti priimamos iki kovo 21 d.

Premijos nugalėtojas bus paskelbtas Tarptautinę motinos žemės dieną – balandžio 22 d. , o iškilmingas premijos įteikimas vyks birželio 4 d. – Tarptautinės aplinkos apsaugos dienos išvakarėse – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sode.

Kviečiame teikti nominacijas už mokslinius tyrimus ar išradimus, dėmesį į aplinkosaugos problemas atkreipiančias pilietines asmenų ar organizacijų veiklas.

Pernai atnaujintos Prezidento V.Adamkaus premijos laureatu tapo dokumentinio filmo „Sengirė“ režisierius Mindaugas Survila, atkreipęs plačiosios visuomenės dėmesį į neeksploatuojamų miškų išsaugojimo būtinybę.

Premijos steigėjai – Prezidento V.Adamkaus biblioteka-muziejus ir Danos Gedvilienės fondas. Fondo valdytojas Gabrielius Gedvila yra V.Adamkaus jaunystės draugas. Jo velionė žmona Dana buvo aistringa aplinkosaugos gerbėja. Po jos mirties šeima nutarė įsteigti fondą ir jos sukauptas lėšas skirti Lietuvos aplinkosaugai gerinti.

V.Adamkus, iki 1997 m. buvo JAV Aplinkos apsaugos agentūros Didžiųjų ežerų regiono vadovas. 1992–2005 m. buvo teikiama paties V.Adamkaus inicijuota aplinkosaugos premija, kuria buvo siekiama prisidėti prie aplinkosaugos plėtros Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam[ai] pidermopsei[ui] ,,,vatines,,,

tam[ai] pidermopsei[ui] ,,,vatines,,, portretas
tai kas viduriuoji tik tu vienintelis konservatlibersosini nuokrusa tu nelaimingas...

Vatines

Vatines portretas
Matrioškes stūgauja,loja ir viduriuoja.

anonimas

anonimas portretas
Joks doras pilietis neims tos premijos
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių