Karščiuojate? Galite kreiptis į Karščiavimo kliniką

  • Teksto dydis:

Sergamumui augant į gydymo įstaigas plūsta vis daugiau pacientų, tad Kauno rajono savivaldybė primena ir ragina karščiuojančius pacientus kreiptis į šeimos gydytojus, kurie juos nukreips į Kauno rajono Karščiavimo kliniką.

Kauno rajono Karščiavimo klinika dirba kiekvieną antradienį 14–18 val., Vytauto 57a, Garliava, Kauno r.

Į kliniką registruojami tik šeimos gydytojo siuntimą turintys pacientai, kuriems šeimos gydytojas įtaria galimą COVID-19 ligą, t.y. pacientai karščiuoja, turi bent vieną iš viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymių (šaltkrėtis, gerklės skausmas, pasunkėjęs alsavimas) ar COVID-19 infekcijai būdingų požymių (didelis silpnumas, nepagrįstas nuovargis, skonio ir kvapo praradimas ir kt.).

Šeimos gydytojai savo pacientus į karščiavimo kliniką registruoti gali antradieniais, 14–18 val. tel. +370 69804140 (tiesiogiai per koordinatorių) arba kitomis dienomis 9–17val. tel. 8 37 393946 (per Garliavos Roko Šliūpo poliklinikos registratūrą). Koordinatorius perskambins pacientui ir paskirs atvykimo laiką.

Karščiavimo klinikoje pacientą priims gydytojas, jam bus paimtas tepinėlis iš nosiaryklės (PGR) dėl koronavirusinės infekcijos, bus atliktas bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, nustatytas kraujo įsotinimas deguonimi. Esant reikalui, gydytojas paskirs krūtinės ląstos rentgenologinį tyrimą.

Priklausomai nuo karščiuojančio paciento būklės, gydytojas paskirs gydymą ir išleis jį izoliuotis bei nukreips tolimesniam šeimos gydytojo gydymui ir stebėjimui arba nukreips į gydymo įstaigą stacionariniam gydymui.

Šiuo metu Karščiavimo klinika per dieną gal aptarnauti iki 7 pacientų.

Primena, kad kitomis savaitės dienomis Karščiavimo klinikos patalpose nuo 14 iki 18 val. veikia Mobilus punktas, kuriame atliekami PGR, Antigenų bei Serologiniai (antikūnių) tyrimai. Pacientai į Mobilų punktą registruojasi patys per Karštąją liniją telefonu 1808 arba internetu www.1808.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
Kauno diena rašo kliedesius

Zita

Zita portretas
Gerb.straipsnio rašytojau, perskaityk savo rašinį ir pagalvok ką parašei? Juk tai absurdas!!!!!!!!!

O

O portretas
Kol sulauksi to antradienio,tai jau reikės ruoštis pakasynoms.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių