Pereiti į pagrindinį turinį

Kartu – jau 50 metų

2014-06-30 18:00

Vedybinio gyvenimo 50-mečio sukakties proga santuokos įžadus atnaujino dabartinis Seimo narys, žinomas praeityje kardiochirurgas Arimantas Dumčius ir inžinierė Ona Elona Dumčienė.

Vedybinio gyvenimo 50-mečio sukakties proga santuokos įžadus atnaujino dabartinis Seimo narys, žinomas praeityje kardiochirurgas Arimantas Dumčius ir inžinierė Ona Elona Dumčienė.

"Ir prieš 50 metų oras buvo toks pat, tik gal karštesnis", – prisiminė elegantiškai pasidabinusi O.E.Dumčienė, išėjusi šeštadienį iš Kauno arkikatedros bazilikos už parankės su savo vyru.

Medicinos instituto penkto kurso studentas ir būsimoji inžinierė susipažino Kauno medicinos instituto bendrabučio šokių salėje, iš kurios Arimantas, aukštas šviesiaplaukis mėlynakis vaikinas, iškart patikęs Onai Eleonai, palydėjo tamsiaplaukę išlakią kaip liepa merginą iki jos namų. Po pusantrų metų jiedu susituokė ir, kaip sakė įžadų atnaujinimo ceremonijoje dalyvavęs buvęs daugiametis Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos vadovas Antanas Lukša, tapo šeima, kuria Lietuva gali didžiuotis. O į auksinių vestuvių ceremoniją A.Lukša su žmona buvo pakviesti neatsitiktinai – abu Dumčiai yra 1941 m. birželio 14-osios tremtiniai. Maža to, ilgainiui paaiškėjo, kad į Sibirą buvo vežami tuo pačiu ešelonu, abiejų tėvai žuvo tremtyje, abiejų mamos pedagogės, abu, Arimantas ir Ona Elona, – vienturčiai vaikai.

Kalbėdama apie sutuoktinį O.E.Dumčienė pastebėjo: nors ji greitai užverda, tačiau Arimantas, kuris buvo ir tėra labai ramaus būdo, visada sugeb ją užgesinti. Kitas išskirtinis vyro bruožas, kurį pažymėjo O.E.Dumčienė, jo nepaprastas užimtumas. Per prabėgusius dešimtmečius ji prie to įprato – juk Arimantas su kolegomis sukūrė Lietuvoje šiuolaikišką širdies chirurgiją ir elektrinę stimuliaciją, atliko pustrečio tūkstančio įvairių operacijų, o dabar antrą kadenciją dirba Seime, kur turi daugybę pareigų.

Sutuoktiniai, nors ir turi skirtingą požiūrį į keliones po užsienio šalis, tačiau visada randa laiko drauge pavažinėti po Lietuvą, aplankyti gimines ir kartu likti ištikimais Kauno gyventojais. Dumčiai, anot Seimo nario Kazimiero Starkevičiaus, atvykusio pasveikinti kolegos auksinių vestuvių proga, – tikri Kauno patriotai. Apsupta kolegų, bičiulių, artimųjų, auksinė pora tvirtino, kad jų meilė per prabėgusius dešimtmečius niekur neišgaravo – tiesiog pereidavo iš vienos formos į kitą, palaikoma tarpusavio tolerancijos. Būtent tai, pasak sutuoktinių, yra pagrindinis ilgalaikės santuokos formulės dėmuo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų