Pereiti į pagrindinį turinį

Kas taps I.Vaškelienės įpėdiniu – neaišku

2012-03-07 12:46
Kas taps I.Vaškelienės įpėdiniu – neaišku
Kas taps I.Vaškelienės įpėdiniu – neaišku / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Bemaž prieš pusantro mėnesio iš pareigų pasitraukus Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno teritorinio padalinio vedėjai Irenai Vaškelienei, vedėjos pareigas atlieka vyriausioji specialistė.

Kaip „Kauno diena“ jau rašė, skandalingose istorijose pagarsėjusi I.Vaškelienė atsistatydino savo noru, jai suėjo 61 metai, ir ji pasiprašė išleidžiama į pensiją. KPD Kauno teritorinio padalinio vedėjos pareigas atlieka vyriausioji specialistė Evelina Karalevičienė. Tiesa, pavaduoti buvusią vedėją ji ėmėsi dar anksčiau, kuomet I.Vaškelienė turėjo nedarbingumo lapelį.

„Tebesu vyriausioji specialistė, bet papildomai atlieku vedėjos funkcijas. Nukreipiu darbus specialistams ar inspektoriams, tikrinu visus parengtus raštus, juos pasirašau ir esu atsakinga už juos. Galima sakyti, dirbu dvigubai, nes nuo vyriausiosios specialistės pareigų neatleista“, – dėstė E.Karalevičienė. Išskyrus jos pačios darbo krūvio padidėjimą, patikino laikinoji vadovė, padalinio darbe niekas nepasikeitė.

KPD atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Miškinytė „Kauno dienai“ teigė, kad naujo padalinio vadovo skyrimo procedūra dar nepradėta, departamento vadovybė dabar apgulta Tytuvėnų vienuolyno ir bažnyčios  tragedijos bei kitų paveldo objektų apsaugos problemų.

Kas galėtų tapti naujuoju  KPD Kauno teritorinio padalinio vadovu – neaišku. J.Miškinytės duomenimis, yra trys galimi naujo vedėjo skyrimo keliai. Kaip ir į daugelį valstybės tarnautojų vietų, į šį postą žmogus gali būti atrinktas konkurso keliu. Taip pat vadovas gali būti paskirtas atlikus specialistų atestaciją ir pasiūlius vienam iš jų aukštesnes pareigas.  Be to, į šią poziciją gali būti atsiųstas žmogus iš valstybės tarnautojų rezervo.

„Kauno atveju kalbėti apie bet kurį iš šių variantų dar anksti“, – pridūrė KPD atstovė ryšiams su visuomene.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų