Pereiti į pagrindinį turinį

Kas trukdo kelininkams dirbti?

2016-08-12 02:00

Prasidėjus rugpjūčiui, į redakciją ėmė skambinti nepatenkinti Vytėnų gyventojai, nesulaukę žadėtos Užnerio gatvės remonto pabaigos. Žmonės piktinasi, kad užtvėrus ir išardžius gatvę darbai visai sustojo. Jie po truputį ėmė judėti tik praėjusią savaitę, gatvės remontu pasidomėjus "Kauno dienai".

Nepatogu gyventojams

"Neįsivaizduoju, kas gali taip elgtis: gatvę uždarė, išardė ir paliko. Dabar iš viso čia niekas nevyksta, o žmonės vargsta spūstyse. Pamatytumėte, kas čia darosi piko valandomis", – piktinosi į redakciją paskambinęs Vytėnų gyventojas Česlovas (pavardė redakcijai žinoma).

Anot jo, Vytėnų gyventojams ne tik gerokai apsunko kelionė į miestą ir atgal. Vyras pasakojo, kad sankryžoje su Vandžiogalos gatve eismas vyksta per plauką nuo nelaimės.

"Kol nenutiks kokia avarija ar kas nors nesusižalos, tikriausiai reikalai ir nepajudės. Skambinau į savivaldybę, tai man paaiškino, kad pradedant remontą nebuvo viskas apskaičiuota iki galo ir tik išgriovus gatvę paaiškėjo, kiek ir ką reikės daryti", – pasakojo Česlovas.

Žadėjo iki rugpjūčio

Birželio pradžioje savivaldybė paskelbė, kad pagrindinė į Vytėnus vedanti Užnerio gatvė uždaroma remontui, kuriam iš miesto biudžeto numatyta skirti 80 tūkst. eurų, o vairuotojams pasiūlyta apylanka per Vandžiogalos gatvę.

Buvo žadama, kad 300 m ilgio Užnerio gatvės atkarpa, einanti nuo prekybos centro "Mega" iki Vytėnų gatvės, po rekonstrukcijos pasikeis neatpažįstamai: šaligatvis bus išklotas trinkelėmis, įrengtas modernus gatvės apšvietimas, o važiuojamoji dalis – išplatinta. "Gatvės atkarpos rekonstrukciją tikimės užbaigti iki rugpjūčio pradžios", – tada sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

"Nuo pat pradžių darbai vyko labai vangiai. Pirmą savaitę draudžiančius ženklus sustatė, bet taip nieko ir nedarė. Antrą savaitę privežė, pripylė smėlio, ir viskas. Dabar tik vienoje pusėje šaligatvis trinkelėmis išklotas, o kitoje pusėje išraustas griovys, pripilta smėlio bei skaldos ir palikta", – aplaidumu stebėjosi kitas į redakciją paskambinęs, bet neprisistatęs kaunietis. Pasak pašnekovo, žmonės tikėjosi, kad artėjant žadėtai darbų pabaigai darbininkai susiims ir suskubs viską padaryti, bet dabar esą neliko iš viso jokios technikos ir nieko nedaroma. "Vienoje gatvės pusėje taip ir liko išardytas asfaltas", – stebėjosi vyras.

Neleidžia daryti nekokybiškai

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis paaiškino, kad darbai sustojo dėl prasto oro. "Molingas gruntas, lijo kasdien ir vanduo kaupėsi kaip dubenyje. Mūsų techninė priežiūra neleido dirbti toliau", – neslėpė A.Pakalniškis. Pasak jo, viskas buvo paruošta pagrindiniam sluoksniui sutankinti, tačiau kasdienis lietus trukdė šį procesą atlikti kokybiškai.

"Reikia bent trijų parų be lietaus, kad rangovas galėtų sutankinti pagrindą ir tada jau kloti asfaltą. Sprendėme, kaip elgtis: ar viską iškasti iš naujo, ar palaukti kelių nelietingų dienų. Jeigu padarytume skubiai, paskui gali tekti aiškintis dėl broko. Suprantame, kad gyventojams nepatogu, bet viską gadina lietūs", – apgailestavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Tačiau praėjusią savaitę, gatvės remontu pasidomėjus "Kauno dienai", darbai ėmė sparčiai judėti. Vakar A.Pakalniškis sakė besitikintis, kad jie bus baigti šią savaitę, jei orai neleis sparčiai dirbti – kitą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų