Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunas – miestas, kuriuo verta didžiuotis

Kaunas – miestas, kuriuo verta didžiuotis
Kaunas – miestas, kuriuo verta didžiuotis / DMN arch. nuotr.

Mieli kauniečiai, surengėme didžiausią šventę Kauno istorijoje - tarptautines Hanzos dienas. Tai, kas keturias dienas vyko Nemuno ir Neries santakoje - žodžiais sunkiai nusakoma. Visų jūsų dėka Kaunas virto džiaugsmo ir draugystės miestu.

Dar nuostabiau, kad Hanzos šventinį vainiką papuošė „Žalgirio“ iškovoti LKL aukso žiedai.

Ar jautėte, kokie buvome susitelkę ir vieningi? 

Mums nebereikia savęs drąsinti ir sakyti, kad Kaunas – tai jėga. Šiuos žodžius kartojo šventės svečiai – kitų Lietuvos miestų gyventojai, užsieniečiai.

Šventėje apsilankiusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Naujosios Hanzos sąjungos vadovai pripažino, kad Kaunas turi didelį potencialą būti klestinčiu europietišku miestu.

Puoselėdami tradicijas ir kartu būdami atviri pasauliui sukuriame puikias perspektyvas Kaunui augti.

Visada tikėjau ir visiems kartoju, kad kauniečiai yra ypatinga bendruomenė. Mes galime labai daug, kai mūsų širdyse nelieka pykčio, tik noras kurti gražesnį, geresnį miestą, kuriuo galėtume didžiuotis.

Į tarptautines Hanzos dienas Kauno savivaldybė investavo nemažai lėšų. Tačiau šiandien tikriausiai niekas neabejoja, kad jos su kaupu atsipirks. Dešimtys užsienio žurnalistų skelbė pasauliui žinią apie įdomų Kauno miestą ir šaunius jo žmones.  Užmezgėme daug naudingų ryšių. Svečiams čia patiko, todėl jie norės sugrįžti.

Ne pinigai kuria nuotaiką, o  didžiulis organizatorių entuziazmas ir visos miesto bendruomenės geranoriškumas.

Mano nuoširdžiausia padėka ir pripažinimas – viešosios įstaigos „Hanza Kaunas 2011“ komandai.

Džiaugiuosi, kad turime gero jaunimo. Buvo malonu stebėti savanorius, be atlygio nuveikusius daug nematomų, bet labai reikalingų darbų.

Ačiū meno kolektyvų dalyviams, jų vadovams, režisieriams, vedėjams, kūrusiems išskirtinę šventės nuotaiką.

Dėkoju rėmėjams, verslininkams, be kurių paramos Hanzos dienas būtų sunku surengti.

Miestas buvo švarus. Todėl dėkoju miesto tvarkdariams, dirbusiems dieną ir naktį.

Ačiū policijos pareigūnams, apsaugos darbuotojams, ugniagesiams, medikams, šventę garsinusiems žurnalistams, atsakingiems savivaldybės tarnautojams.

Tiesa, ne visiems rūpėjo Kauno garbė – kai kurie valdininkai per didžiuosius šventės darbus pasipustė padus ir išdūmė atostogauti.

Pasitaikė ir gėdingų atvejų – kažkas apvogė vokiečių turistų automobilį. Tačiau viliuosi, kad tai padarė ne kauniečiai.  Tikri kauniečiai nešiukšlino miesto, buvo draugiški, linksmi ir mandagūs.

Mūsų laukia dar daug  smagių renginių.

Prasideda tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Šypsos lėlės ir vaikai“. Šį savaitgalį Senamiestį sudrebins šventė „Šokantis Kaunas“, birželio pradžioje savo išmones parodys baikeriai. Ne už kalnų ir Europos krepšinio čempionatas.

Kaunas vertas lyderio vardo. Tai mes įrodėme ne kartą. Tikiu, kad sėkmė mus lydės ir ateityje -  jei tik būsime vieningi ir susitelkę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų