Kaunas – ne tik upių, bet ir fontanų miestas: pasigrožėkite

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė pasidalijo nuotraukomis iš įvairių miesto vietų, kurias puošia fontanai. Vandens čiurkšlėmis pasigrožėti, o kartais jose ir atsigaivinti, mėgsta nemažai kauniečių bei svečių.

„Kaunas – ne tik upių, bet ir fontanų miestas“, – dėmesį į mieste veikiančių fontanų gausą atkreipė savivaldybės atstovai.

„Tai neatsiejama miesto dalis, o šiltomis dienomis – tikri traukos centrai. Žaismingos srovės ar tylus čiurlenimas taip ir vilioja prisėsti šalia“, – ir toliau grožėtis vandens purslais pakvietė Kauno savivaldybės specialistai.

Viešosiose erdvėse fontanus prižiūri bendrovė „Kauno vandenys“. Ji pakvietė į trumpą ekskursiją po parkuose veikiančius fontanus. Nuotraukose užfiksuotos ir miestiečių poilsio akimirkos, ir skirtingi vandens šokiai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Beje, visai neseniai Santakos parke pradėjo veikti naujas geriamojo vandens fontanėlis, kur atsigaivinti gali tiek praeiviai, tiek gyvūnai. Nuotraukose užfiksuota akimirka kai gėlo vandens lašiukais skanauja varna, tačiau įrengtas dubenėlis apačioje puikiai pasitarnaus ir kartu su kauniečiais po parką vaikštantys jų keturkojai draugai.

Fontanai kauniečius džiugina Kalniečių, Dainavos, Draugystės parkuose. Taip pat – Laisvės alėjoje, Čečėnijos Nepriklausomybės, Rotušės bei Vienybės aikštėse, ties Kauko laiptais, šalia kauniečių aptarnavimo centro „Mano Kaunas“.


Šiame straipsnyje: fontanaiKauno fontanaiparkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Mityjosaitis veza,saunuolis meras,paminkla jam !

kaunietis

kaunietis portretas
Puiki iliustracija. Kai rankoj išmanusis, nereikia nei fontano, nei berželių, o tuo labiau šachmatų

Kodėl

Kodėl  portretas
Tik kažkodėl miesto pakraščių netvarkoma ,dauguma gatvių žvyruotos arba asfaltas dar nuo Brežnevo laikų...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių