Kaune atidaryta nauja 4 mln. eurų vertės KTU biblioteka

  • Teksto dydis:

Kaune penktadienį atidaryta nauja 4 mln. eurų vertės Kauno technologijos universiteto (KTU) biblioteka, intensyviausiu studijų metu ji dirbs visą parą.

KTU Studentų miestelyje įrengta nauja 2,4 tūkst. kv. metrų multifunkcinė erdvė kartu su integruota biblioteka bus atvira ne tik studentams, bet ir visiems lankytojams, pranešė universitetas.

Atidarymo šventėje dalyvavusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pažymėjo, jog biblioteka yra neatsiejama mokslinės bendruomenės dalis.

„Mūsų visuomenėje bibliotekos atlieka reikšmingą misiją – jos, būdamos mokslo ir žinių židiniais, suteikia prieigą prie patikrintų, objektyvių informacinių šaltinių“, – sakė ministrė.

KTU rektorius Eugenijus Valatka biblioteką apibūdino kaip susitikimų vietą, kurioje ne tik bus saugomos knygos, bet ir vyks renginiai, parodos, kurie svarbūs visai akademinei bendruomenei bei Kaunui.

Mūsų visuomenėje bibliotekos atlieka reikšmingą misiją – jos, būdamos mokslo ir žinių židiniais, suteikia prieigą prie patikrintų, objektyvių informacinių šaltinių.

„Į universitetą ateina jauni žmonės su įvairiomis naujomis idėjomis, keičiantis studijų metodams, sampratai, neišvengiamai keičiasi ir biblioteka, ji tampa susitikimų vieta“, – pabrėžė rektorius.

Naujoji KTU biblioteka lankytojams siūlo keturias – individualias, tylaus mokymosi, amfiteatro, grupinio darbo – erdves.

Šiose patalpose bus įrengta virtuvė, darbo kabinetai personalui, daugiau nei 70 vietų erdvė skirta individualiai dirbantiems studentams. Įrengtą amfiteatro erdvę planuojama naudoti ir renginiams, ir studentų darbų pristatymams.

Renginiams nevykstant patalpa bus pritaikoma studentų susibūrimams ir laisvalaikiui.

KTU nuotr.

KTU Infrastruktūros vystymo skyriaus vadovas Gražvydas Visockas teigė, kad universitetas jau ne vienerius metus svarstė apie erdves, kurios būtų pritaikytos darbui 24 val. per parą, septynias dienas per savaitę, mat studentai mėgsta rinktis jiems patogų mokymosi laiką.

Pranešime nurodoma, kad atsižvelgiant į lankytojų poreikius bus nustatytas bibliotekos darbo laikas, kuris laikui bėgant kis: vasaros mėnesiais biblioteka dirbs trumpiau, o intensyvesniu studijų laikotarpiu, ypač semestro pabaigoje ar tuomet, kai baigiami rengti studijų baigiamieji projektai, biblioteka bus atvira visą parą. 


Šiame straipsnyje: KTUbibliotekanauja biblioteka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių