Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune bus trys kempingai?

2014-05-08 02:00

Prieš šešerius metus atvėrusi pirmojo kempingo vartus Kauno valdžia neturi aiškios vizijos, kaip miesto kempingai turėtų atrodyti ir kiek jų išvis reikia. Ar miestas sugebės privilioti turistų į tris kempingus, niekas nesvarstė, tačiau apie tai svajojama.

Prieš šešerius metus atvėrusi pirmojo kempingo vartus Kauno valdžia neturi aiškios vizijos, kaip miesto kempingai turėtų atrodyti ir kiek jų išvis reikia. Ar miestas sugebės privilioti turistų į tris kempingus, niekas nesvarstė, tačiau apie tai svajojama.

Vizija keičiasi

Prieš kelerius metus miesto valdžia, Jonavos g. atidariusi pirmąjį Kaune kempingą, skelbė, kad tai tik pirmoji kregždė, ir žadėjo visas pajėgas mesti naujam kempingui ant Lampėdžio ežero kranto įrengti. Žadėta, kad būtent šis kempingas Vilijampolėje bus svarbiausias turistų taškas Kaune.

Dabar miesto vadovų pozicija pakito – Eigulių kapinių kaimynystėje įsikūrusiam kempingui piešiama gerokai šviesesnė ateitis nei pirmaisiais jo gyvavimo metais, o miesto meras Andrius Kupčinskas prabilo apie dar vieno kempingo statybas.

"Nenorėčiau išskirti, kuris iš jau veikiančių kempingų yra svarbesnis. Vienodai svarbūs abu. Kaunui reikėtų dar vieno kempingo Aleksote, kur galėtų apsistoti turistai, važiuojantys greitkeliu "Via Baltica", – įsitikinęs A.Kupčinskas. Pasak mero, prasidedant naujai Europos Sąjungos finansinės paramos perspektyvai 2014–2020 m., galimybė įrengti dar vieną patrauklią vietą turistams, keliaujantiems su nameliais ant ratų, yra labai reali.

"Kol Kaune nebuvo nė vieno kempingo, turistai su nameliais ant ratų ir po savivaldybės langais nakvodavo. Manau, kad kempingas Aleksote būtų neprošal ir tikrai pasiteisintų. Ir patys aleksotiškiai to pageidauja", – svarstė Kauno vadovas.

Nekonkuruos tarpusavyje?

Pirmasis kempingas Jonavos g. vartus turistams atvėrė 2008 m. Tuomet jis buvo vadinamas laikinuoju, nes įrengtas asfaltuotoje aikštelėje, šalia kapinių ir ne toks patrauklus kaip populiarūs kempingai kitose šalyse. Miesto vadovai džiaugėsi, kad geriau jau toks negu jokio, kol bus įrengtas pagrindinis turistų traukos objektas – modernus kempingas ant Lampėdžio ežero kranto.
Dabar Kauno kempingas Jonavos g. rekonstruojamas ir jau riečia nosį – rezga planus tapti pagrindiniu Kauno kempingu. Pirmasis rekonstrukcijos etapas atsieis 1,7 mln. litų ES ir Kauno savivaldybės lėšų.

Ir miesto meras viešai yra pareiškęs, kad šio kempingo plėtros galimybės gerokai didesnės nei prie Lampėdžio ežero veikiančio Kauno regiono kempingo "Camp Inn". "Šalia Kauno kempingo iki Neries tebėra valstybinė žemė, tad būtų nedovanotina jos neišnaudoti", – įsitikinęs A.Kupčinskas. Jis pripažino, kad kempingui būtina turėti priėjimą prie vandens, pievelę ir patrauklesnę infrastruktūrą, nei Kauno kempinge buvo iki šiol. Pasak miesto vadovo, tokiam objektui reikia rekreacinės erdvės, kuri atsiras išplėtus kempingą 2 ha plote Neries link.

Prie Neries turėtų atsirasti prieplauka, valčių ir baidarių nuomos punktas, lauko treniruokliai, teritorija palapinėms statyti ant žolės, to kempinge iki šiol nebuvo. Jeigu užmojus pavyks įgyvendinti pagal planą, pertvarkytas ir išplėstas Kauno kempingas turistus galės priimti po metų arba dvejų.

3 ha teritoriją užimantį Kauno regiono kempingą "Camp Inn" miesto savivaldybė dešimčiai metų yra išnuomojusi UAB "Turto centras". Kauno regiono kempinge vienu metu telpa iki 40 namelių ant ratų ir 100 palapinių. Į šio kempingo statybas Kauno m. savivaldybė kartu su ES parama investavo 2,5 mln. litų.

"Nemanau, kad kempingams Kaune teks konkuruoti. Turistai keliauja skirtingais keliais", – šyptelėjo A.Kupčinskas.

Kapinės negąsdina

"Iš kempingo pelno nėra, bet toks objektas didina miesto patrauklumą, o turistai pinigus išleidžia mieste", – taip apie kempingų plėtrą Kaune mano Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro vadovas Sigitas Sidaravičius.

Jis kol kas nesiryžo prognozuoti, ar perspektyvu įrengti trečią kempingą, tik pastebėjo, kad Kaunas keičiasi ir domina užsienio turistus, o miesto kempinguose apsistoja ne vien vokiečiai, belgai, olandai ar britai, bet ir Lietuvos emigrantai, kurie grįžta į savo gimtinę trumpam.

"Emigrantus vilioja nebrangiai kainuojanti galimybė pagyventi vaizdingoje vietoje, jeigu artimieji, pas kuriuos sugrįžtama, gyvena ankštame bute", – pavyzdį pateikė Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorius.

S.Sidaravičiaus nuomone, abu dabar Kaune esantys kempingai yra patrauklūs, nors aplinka kol kas skiriasi. Anot jo, svarbiausia – kad jie yra, nes dar prieš kelerius metus į Kauną atvykusiems turistams buvo galima pasiūlyti artimiausią kempingą už 80 kilometrų – prie Trakų.

"Galiu pasakyti, kad Kauno kempinge Jonavos g. apsistojančių turistų visai negąsdina Eigulių kapinių kaimynystė, nors kai kas sako, kad tai gadina kempingo įvaizdį. Gal patys lietuviai yra baugštūs, tačiau neteko girdėti nė vieno užsienio svečio nusiskundimo dėl to, kad šalia kempingo yra kapinės", – pastebėjo S.Sidaravičius.


Kauno kempingas Jonavos g.

Galimybės: gali priimti 17 namelių ant ratų, 20–25 palapines, yra 3 nameliai ant ratų (4–6 vietų).

Kainos: 2 žmonėms su nameliu ant ratų – 60 litų už parą, 2 žmonėms su palapine – 40 litų už parą, 2 žmonėms para namelyje ant ratų – 95 litai. Automobilio mokestis – 5 litai už parą.
Turistus priims nuo birželio 1 d. Interneto svetainė kol kas neveikia.

Kauno regiono kempingas "Camp Inn", Raudondvario pl.

Galimybės: 40 namelių ant ratų, 100 palapinių.

Kainos: gegužę 2 žmonėms su nameliu ant ratų – 52 litai, nuo birželio – 72 litai už parą, 2 žmonėms su palapine – 44 litai už parą. Automobilio mokestis – 10 litų už parą.

Turistus priima nuo balandžio 25 d. Interneto svetainė campinn.lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų