Kaune – fontanų sezono pabaiga: netrykš iki pavasario

Penktadienio rytą į Laisvės alėjos fontaną įbridę keli vyrai ėmėsi jo išmontavimo.

„Spalio 31-oji bus paskutinė fontanų veikimo diena šiais metais. Tai numatoma Kauno miesto savivaldybės sprendime, kuris buvo pasirašytas su mūsų bendrove“, – paaiškino Laisvės alėjos ir Vienybės aikštės fontanus prižiūrinčios bendrovės „Baseinų centras“ vadovė Laima Kandrotienė.

Fontanus stabdanti brigada sutvarko purkštukus, išleidžia iš sistemų vandenį, išjungia įrangą.

L.Kandrotienės teigimu, jos vadovaujamos bendrovės prižiūrimi Kauno fontanai šiais metai veikė be sutrikimų.

„Tiesa, pasitaikė nesklandumų su Vienybės aikštės fontanu, bet tai nebuvo mūsų problemos“, – atkreipė dėmesį L.Kandrotienė.

Spalio 31-oji bus paskutinė fontanų veikimo diena šiais metais.

„Baseinų centras“ su Kauno miesto savivaldybe sutartį dėl fontanų priežiūros yra pasirašiusi šiems metams. Artėjant kitų metų pavasariui, bus skelbiamas konkursas naujam fontanų priežiūros sezonui.

Didžiąją dalį fontanų Kaune eksploatuojančios bendrovės „Kauno vandenys“ Eksploatacijos skyriaus vyresnioji inžinierė Danguolė Čereškienė portalą kauno.diena.lt informavo, kad visi įrenginiai žiemos laikotarpiui bus užkonservuoti iki lapkričio pirmos dienos.

„Iš viso prižiūrime dešimt fontanų – tris Rotušės aikštėje, vieną – Karo muziejuje, du – Kauko laiptų teritorijoje, taip pat Čečėnijos aikštėje bei Draugystės, Dainavos ir Kalniečių parkuose esančius fontanus. Iki šio penktadienio nesustabdyti liko du fontanai – Kalniečių ir Dainavos parkuose“, – informavo specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Už ką jie alga gauna pusę metų, kai fontanai neveikia?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
vanduo netpigs , o pabrangs prasidėjus aferai : Kauno hidroelektrinėje bus įrengtas laivybos šliuzas .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių