Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune išrinktiems Seimo nariams trūksta bendradarbiavimo

2009-05-12 12:16
Kaune išrinktiems Seimo nariams trūksta bendradarbiavimo
Kaune išrinktiems Seimo nariams trūksta bendradarbiavimo / Laimio Brundzos nuotr.

Savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje Kaune išrinkti Seimo nariai pripažino, kad per mažai bendradarbiauja siekdami padėti miestui, kurio gyventojai už juos balsavo.

„Šitie Seimo nariai yra ne prašytojai, o kovotojai“, - nevengė gero žodžio sau ir kolegoms Seimo narys konservatorius Arimantas Dumčius.

Susitikti su miesto valdžia ir pabendrauti su žurnalistais atvyko vienmandatėse apygardose išrinkti konservatoriai A.Dumčius, Vida Marija Čigriejienė, Liberalų sąjūdžio nariai Kęstutis Glaveckas ir Erikas Tamašauskas, Tvarkos ir teisingumo narys Rimas Antanas Ručys. Konferencijoje dalyvavo Darbo partijos atstovas Vydas Gedvilas, į Seimą išrinktas daugiamandatėje apygardoje.

A.Dumčius negailėjo priekaištų Lietuvos liberalų sąjūdžio nariams Erikui Tamašauskui ir Daliai Teišerskytei. „Šie Seimo nariai nepasirašė po kreipimųsi dėl finansavimo Kauno pramogų ir sporto rūmams bei S.Dariaus ir S.Girėno stadionui. Ateityje taip neturėtų būti“, - sakė A.Dumčius.

Seimo narys įvardijo projektus, kurių įgyvendinimas stringa. Jo nuomone, pirmiausia reikėtų rūpintis Logistikos centro statybomis šalia Kauno ir europinės geležinkelio vėžės nukreipimu pro Kauną. „Nejuda Laisvės alėjos, Kario muziejaus sodelio, Čečėnijos aikštės rekonstrukcija“, - dėstė A.Dumčius.

V.M.Čigriejienė negailėjo kritikos savivaldybės valdininkams, atsakingiems už švietimo reformą ir švietimo įstaigų renovaciją. Jos nuomone, neaiškūs kriterijai, pagal kuriuos mokyklos įtraukiamos į sąrašą lėšoms renovacijai gauti. „Mere, taip jau neįmanoma. Prašyčiau priversti Antaną Bagdoną dirbti savo tiesioginį darbą“, - paragino merą Andrių Kupčinską Seimo narė.

Kritikos sulaukęs E.Tamašauskas gyrė kolegą A.Dumčių už iniciatyvą kovojant dėl Kauno projektų.

Seimo nariai užsiminė, kad jau laikas pagalvoti apie Kauno objektų finansavimą kitąmet, nes netrukus prasidės 2010-ųjų metų valstybės biudžeto projekto svarstymai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų