Kaune pradedami Lampėdžių paplūdimio atnaujinimo darbai

  • Teksto dydis:

Kauno valdžia imasi vienos populiariausių vasaros metu poilsio erdvių – Lampėdžių paplūdimio – atnaujinimo darbų.

Juos už 1,4 mln. eurų atliks konkursą laimėjusi įmonė „Autokausta“.

Pasak Kauno savivaldybės, darbai vyks Lampėdžio ežero pietinėje pakrantėje, kitapus Raudondvario plento. Šioje dalyje bus sutvarkyta ne tik paplūdimio teritorija, bet ir įrengta nauja rekreacinė infrastruktūra.

„Lampėdžių ežeras – viena labiausiai kauniečių pamėgtų erdvių vasaros maudynėms neišvykstant iš miesto. Matydami šių pakrančių užimtumą ir nenorėdami trukdyti poilsiautojams, darbus nukėlėme į rudenį. Rangovų technika į pliažus greta Gervių gatvės pajudėjo vos tik pasibaigus oficialiam maudymosi sezonui.

Viena Lampėdžio pusė, prie pat kempingo, jau sutvarkyta. Norime šiuolaikiniams poreikiams pritaikyti ir kitas pakrantes, o tuo pačiu pagerinsime darbo sąlygas ir gelbėtojams“, – pranešime teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pietinėje pakrantėje numatytas visuomeninis pliažas su persirengimo kabinomis, gelbėtojų punktais ir neregiams pritaikytais informaciniais stendais. Neįgaliesiems taip pat bus įrengti specialūs pandusai. Čia rangovai taip pat pastatys lauko dušus, sumontuos suoliukus, dviračių stovus ir apšvietimo atramas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Senai reikėjo sutvarkyt ,,Vatnikai vėl viduriuoja blogai viskas ...Kaunas tikrai gražus tapo..

Neramu

Neramu portretas
Ar paraše kad ka nors baige išskyrus stadiona?

Senelis

Senelis portretas
Kiek krabas turi pinigu, kitoms savivald mokytis taupumo
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių