Kaune visuomenei pristatoma A. Mickevičiaus gatvės medžių būklė

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Kaune specialistai gyventojams pristatys savo išvadas dėl medžių būklės A.Mickevičiaus gatvėje.

Savivaldybė informavo, kad E.Levino skvere rengiamame susitikime ekspertai taip pat atsakys į gyventojus dominančius klausimus.

A.Mickevičiaus gatvėje jau prasidėjo važiuojamosios dalies bei šaligatvių remontas. Tuo pačiu bus tvarkomi ir čia augantys medžiai, tačiau kaip pabrėžia savivaldybė, aukščiausios kompetencijos specialistai nuspręs, kurie iš jų toliau liks žaliuoti, o kuriuos dėl itin prastos būklės privalu pakeisti naujais.

Ekspertinį vertinimą atliko miškotyros mokslų daktaras, A.Stulginskio universiteto Miškų ir ekologijos fakulteto lektorius Julius Bačkaitis ir Lietuvos dendrologų draugijos pirmininkas Arvydas Rutkauskas bei jiems talkinęs konsultantas Lietuvos arboristikos centro vadovas Algis Davenis.

Kauniečiai dėl kertamų medžių šią vasarą rengė protestus. Per vieną protesto akciją A.Smetonos gatvėje buvo sulaikyti trys asmenys. Protestuotojai mano, kad medžių kirtimai Kaune vykdomi pažeidžiant įstatymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

parikslink

parikslink portretas
tam, kurio akiniai nuo saulės kainuoja, kiek "europinis" medis, patikslink, ar tik nesi iš partijos, kurią protestuotojai prieš medžių kirtimą pavadino "Matjošaika"?

"Vilniaus balsas" savo sandėliuke net teliko neturi

"Vilniaus balsas" savo sandėliuke net teliko neturi portretas
jei turėtų, būtų pamatęs, kad jo sapnų Vilniaus naujieji medžiai jau baigia savo gyvavimą, nes tų nukankintų europinių išsigimėlių amžius- apie 20 metų. O lietuviški gražuoliai puošia ir valo orą šimtmečiais. Bet bizniukas keisti medžius nuolat, kaip vienmetes gėles, yra masinantis.

Vilniaus balsas

Vilniaus balsas portretas
Tau 200 eurų už medelį baisu, o mano akiniai nuo saulės tiek kainuoja. Nespręsk pagal save ir savo kelnių stovį apie visą Lietuvą. Seni, dažais apteplioti medžiai brangūs tai visuomenės daliai, kuri žvelgia ne į ateitį, o į praeitį. Tai paprastai pensijinio amžiaus žmonės, kurių vaikai jau Airijoje "įsitvirtinę", kurie su anūkais bendrauja "per skaipą", kurie Vilniuje nėra buvę mažiausiai 25 metus, kuriems jau nėra ką prarasti. Jiems apšepęs. griuvėsiais virtęs Kaunas buvo pats tas. Stoties turgus, Kaziuko mugė buvo jų atgaivos oazės. Ir staiga kaip žaibas iš giedro dangaus - "Kaunas tvarkosi" ! Reikia suprasti tuos žmones. Jie beviltiški provincialai ir tuo pačiu - lansburginių rinkikai.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių