Kaune vyks tradicinis veteranų susitikimas lenktynių trasose

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių sporto veteranai pasiryžę įrodyti, jog jų parakinėse anaiptol dar nešvilpauja vėjai. Todėl apie žilagalvių entuziastų tradicinius, kasmetinius kalėdinio bei velykinio slalomo turnyrus girdėjo ne vien šių patrauklių lenktynių dalyviai.

Dėl visiems suprantamų priežasčių neįvyko nei pernai kalėdinis, nei šiemet velykinis slalomai. Tačiau jie neišnyko renginio metraštyje, o buvo nukelti į birželio 19-ąją, kai per Kauną nuvilnys tikra automobilių slalomo vasara.

Šventėje laukiama per pusšimtį šalies meistrų, jau apleidusių ralio, ralio-kroso ar žiedinių lenktynių trasas, tačiau kasmet kaip didžiausios šventės laukiančių susitikimo su buvusiais sportinių batalijų bendražygiais ir pasiryžusių kovinei patikrai slalomo aikštelėje.

„Norėčiau padėkoti šio tradicinio renginio organizatoriams, visų pirma Tarptautinei automobilių sporto asociacijai, kad šiuo nelengvu metu ji nenuleido rankų ir vėl kviečia mūsų automobilių sporto legendas, kurioms šios varžybos – vienos iš nedaugelio metuose, savo jaunystę prisiminti slalomo aikštelėje“, – sako renginio organizacinio komiteto pirmininkas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Po priverstinės pertraukos laukiame didelio būrio dalyvių, o kad varžybos neužsitęstų, jas surengsime dviejose skirtingose aikštelėse.

Meras – nuolatinis veteranų tradicinių slalomo varžybų rėmėjas, o dėl jo steigiamos Vytauto Didžiojo universiteto-Žemės ūkio akademijos ilgamečio dėstytojo, prodekano, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) garbės teisėjo Evaldo Čerškaus atminimo taurės varžosi 76–80 metų grupės sporto teisėjai veteranai.

LASF prezidentas Egidijus Janavičius įsteigė pirmojo federacijos vadovo Anatolijaus Pauliaus Jankūno, o LASF sporto senjorų komiteto pirmininkas Šarūnas Mažeika – ilgamečio LASF prezidento, LASF garbės nario Sigito Alesiaus atminimo taures, dėl kurių kausis skirtingų amžiaus grupių automobilių sporto meistrai veteranai.

A. Brazaičio nuotr.

95-etį šiemet pažyminčio Lietuvos automobilių klubo garbės prezidentas, akademikas Stasys Brundza įsteigė sporto meistro, buvusio LAK vadovo Vytauto Fedaravičiaus atminimo taurę.

Birželio 19-ąją veteranai varžysis paskutiniais metais tradicine tapusioje vietoje – Kaune, aikštelėje šalia Vytauto Didžiojo universiteto-Žemės ūkio akademijos (Universiteto g. 8).

„Po priverstinės pertraukos laukiame didelio būrio dalyvių, o kad varžybos neužsitęstų, jas surengsime dviejose skirtingose aikštelėse, – sako slalomo lenktynes rengiančios tarptautinės automobilių sporto veteranų asociacijos direktorius, varžybų trasos ir saugumo viršininkas Romualdas Mažuolis. – Abiejose aikštelėse slalomo trasos bus skirtingų konfigūracijų. Pirmojoje lenktyniaus 50–76 metų amžiaus grupių dalyviai, o antrojoje – 76–95“.

Organizatoriai laukia ne tik sporto meistrų veteranų. Jie suteiks galimybę atskirose grupėse jėgas išbandyti ir žmonėms su negalia, LAK „Retro klasikos“ atstovams, svečiams mėgėjams, Akademijos seniūnijos automobilių sporto entuziastams, Lietuvos žurnalistų autoklubo nariams ir kitiems svečiams.

Dalyvių registracija prasidės nuo 8.30 val. ir tęsis bemaž iki pat varžybų atidarymo 10.30 val. Pirmasis dalyvių automobilis startuos 10.55 val.

A. Brazaičio nuotr.

Varžybų nugalėtojų ir prizininkų laukia ne tik buvusių bendražygių vardinės taurės, kurias jie itin brangina ir negaili dėl jų jėgų trasoje, bet ir organizatorių įsteigtos taurės, diplomai, atskiri prizai ir rėmėjų dovanos.

Tradiciškai veteranų slalomo dalyviai kovoja ir dėl miestų komandinės įskaitos nugalėtojų ir prizininkų titulų. Šioje įskaitoje užimta pirmoji vieta komandos taupyklę papildo 12 taškų, antroji – 10, trečioji – 8, ketvirtoji – 7, penktoji – 6 ir t. t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių