Kauniečių Kalėdos – su gausybe dovanų ir be alkoholio

Antrąją Kalėdų dieną kauniečiai pakilo nuo stalų ir kartu su vaikais laiką leido prie pagrindinės miesto eglės. Sutikti miestiečiai tikino, kad šiais metais šventės buvo ypatingos.

Šventinė nuotaika

Apie pietus Rotušės aikštėje buriavosi nemažai žmonių. Kas traukė išmaniuosius telefonus ir ieškojo geriausio kadro prie eglutės, kas gaudė vaikų šypsenas ir sukosi ant arkliukų. Kalbinti kauniečiai neslėpė, jog jiems šios Kalėdos suteikė daug pilnatvės ir jaukumo širdyje.

„Kalėdos labai geros, jau antrosios, kai sutinkam kartu, – žvilgsniu į mažiausiąjį sūnų, sėdintį ant žaislinės mašinytės, nurodė į Rotušės aikštė atėjęs tėvelis Nerijus. – Su vaikais tikrai namai prisipildo šilumos. Dovanų gavome daugiau, nei pakankamai. Stengiamės kuo mažiau, bet tada gaunasi vis daugiau“.

Vyras tikino, kad ar laukia susitikimas su seneliais. Tačiau pirmiau prie eglutės atsibus su vaikais. Pasak jo, mieste tikrai netrūksta pramogų ir galima mažiesiems suteikti daug džiaugsmo.

„Palyginus, kaip buvo prieš kokius penkis ar dešimt metų, tai pramogų tikrai yra ženkliai daugiau. Laisvai galima su mašinėle iki Rotušės aikštės atvažiuoti, šeimos gali judėti, o tai yra didelis pliusas. Sostinėje buvau su dviračiu nuvažiavęs, tai ten tikrai yra problema, o čia galima pasidžiaugti, kad miestas auga“, – pridūrė Nerijus.

Prie Kauno eglutės įsiamžinti norėjo ir užsieniečiai. Svečiai iš Kinijos tikino, kad šiemet jų Kalėdos kitokios, mat keliauja per tris šalis – Lenkiją, Lietuvą ir Estiją. Jie negailėjo pagyrų ir Kauno eglei, pasak užsieniečių, ji atrodo ypač originaliai.

Nereikėjo nei lašo

Dar kiti kalbinti eglutės lankytojai prisipažino, kad per šias Kalėdas nereikėjo nei lašo alkoholio. Pasak pašnekovų, visą laiką užpildė šeimos ilgesys, bendravimas ir buvimas kartu, tad velnio lašams tiesiog nebuvo laiko ir vietos, tad ir pačių švenčių kokybė buvo visai kitokia.

„Kalėdos buvo buvo nuostabios. Buvome visi kartu su vaikais, anūkais. Kūčias sutikome su sesėmis. Labai džiaugiamės, kad šios Kalėdos pavyko. Buvo daug žaidimų, džiaugsmo, dovanų ir laimės. Šios Kalėdos buvo išskirtinės, nes nebuvo alkoholio. Žiūrėjome filmų, nors iki tol niekada to nedarydavom. Kažkaip viskas natūraliai gavosi, neplanuotai, bet vis tiek labai smagiai“, – gerą nuotaiką skleidė Rotušės aikštėje sutikta Jurgita.

Šios Kalėdos buvo išskirtinės, nes nebuvo alkoholio. Žiūrėjome filmų, nors iki tol niekada to nedarydavom.

Nykštukams darbo netrūksta

Rotušės aikštėje šventiniu laikotarpiu veikia prekybiniai ir edukacijų kioskeliai. Viename jų įsikūrusi ir Kalėdų senelio rezidencija, o ketvirtadienį ten sutiktas nykštukas atskleidė, ko mažieji kauniečiai labiausiai nori ir pridūrė, kad jų norai neišsemiami.

„Vaikams dovanėles per Kalėdas išdalyti tikrai spėjome, bet vis dar ateina vaikučių ir tėvelių, tad dar ir dabar išgirstame daug vaikų norų. Mažiausieji prašo žaislų,ypač pliušinių, kurie kalba su jais, taip pat stalo žaidimų“, – tai, ko trokšta mažosios širdutės, perdavė nykštukas Algimantas.

Šiuo laikotarpiu ne tik Kalėdų seneliui, bet ir jam talkinantiems nykštukams yra pats darbymetis. Nors vaikai dovanėles jau išpakavo, tačiau vis tiek noriai užsuka ir į Rotušės aikštėje esančią kalėdinę rezidenciją.

„Jaučiasi tas šventinis žmonių pagausėjimas. Jei įprastomis dienomis žmonių būdavo iki maždaug 18 val., dabar jų sulaukiame ir iki 22 val. N tik vaikai, bet ir tėveliai, aktyviai įsitraukia į veiklas, kurios čia siūlomos. Yra ką veikti. Man smagu bendrauti su žmonėmis, matyti jų šventines nuotaikas, o tuo pačiu jas ir kurti. Be jokių abejonių, gaunu ir aš vidinę pilnatvę“, – gražių žodžių negailėjo Algimantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dikas

Dikas portretas
Kodel,visa laika buvo su alkoholiu?Dabar be,ka Verypos isigantote,ar Apuoko,ar aferisto Karbauskio.Kauna buvo bus miestu su alkoholiu!!!!!!!

lUKAA

lUKAA portretas
Ir jokių renginių. Atvažiavai į Kauną ir nors kauk prie kosminės eglutės. nieko nieko. Nu jau matyt Matijošaitis galutinai padėjo tašką-kultūros kaune nėra ir nebus. Kaimų kaimas tas Kauna, nors ne - kaimo kultūrkėse bendruomenių renginiai vyksta. Jaučiu kad naujoji kauno ponia ne tokia meniška siela kaip a.a.Irena. O jam reikėtų meniškos antros pusės, bent jau vardan kauno.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių