Kaunietė makiažo meistrė – tarp pasaulio geriausių

To, ko kadaise negavo iš savo mokytojų, Diana stengiasi perduoti kitiems. Kaunietei sekasi – jos kursais susidomi vis daugiau merginų, o autorinė "Silk Lips" technika pripažinta ne tik Lietuvoje.

Kongrese – profesionaliausi

Vasarą sulaukusi netikėto laiško ir kvietimo spalį dalyvauti viename didžiausių permanentinio makiažo kongresų Vokietijoje, Berlyne, meistrė Diana Lekavičienė akimirką sudvejojo, ar neįsivėlė kokia nors klaida. Po kelių dienų skambutis ir vieno organizatorių pakartotinis kvietimas abejones išsklaidė – kaunietės vardas ir pavardė dviejų dienų programoje rikiavosi šalia būrio pasaulio geriausių.

"Į kongresą buvo pakviesti permanentinio makiažo specialistai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Pietų Afrikos, Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, Brazilijos ir kitų šalių. Iš viso – 20 meistrų. Mane kvietė tam, kad pristatyčiau savo autorinę "Silk Lips" techniką", – paklausta, kuo pastaroji ypatinga akademijos "Dia Permanent" įkūrėja kalbėjo pavyzdžiais.

Antai bėgančių metų išblukintos vienos klientės lūpos po meistrės prisilietimo ir vėl prisirpo natūralia spalva, kita pasipuošė išraiškesne lūpų forma, o trečioji džiaugėsi atsikračiusi komplekso dėl įgimtos lūpų asimetrijos. Jei kitų meistrių kėdėse tokių procedūrų metu klientės šokinėja iš skausmo, dirbant D.Lekavičienei moterys pamiršta visus nemalonius pojūčius, o neretai net ir užsnūsta. Baigus darbą, nė viena jų savo veidų nepuola dangstyti delnais ar šilkinėmis skaromis.

"Po mano atliekamos lūpų mikropigmentacijos nelieka patinimo arba jis būna labai minimalus, todėl klientės drąsiai gali keliauti į darbus. Viskas dėl to, nes naudojami specialūs anestetikai, kurie malšina tinimą ir skausmą iki minimumo", – tai, anot autorės, ne vieninteliai technikos pranašumai.

"Silk Lips" nepalieka lūpdažio efekto ir ryškaus kontūro, todėl lūpos atrodo itin natūraliai.

Ypatinga technika

Spalio 21–22 d. Berlyne vykusiame kongrese kaunietės rankos lengvumą galėjo patirti viena laimingoji – "Silk Lips" technika jai buvo padailintos lūpos. Būriai smalsuolių tuo metu akimis rijo kiekvieną meistrės judesį ir jos žodžius.

"Klausimų sulaukiau labai daug ir įvairių. Tai šiek tiek blaškė dėmesį, – nepaisant šurmulio ir nuolat kaišiojamų mobiliųjų telefonų, D.Lekavičienė su užduotimi susidorojo – ir praktinė, ir 15 min. teorinė dalis renginio scenoje, praėjo sklandžiai. – Tai buvo neįkainojama patirtis ir galimybė pristatyti Lietuvą. Papasakoti apie savo autorinę techniką ir pasisemti naujų žinių."

Tai buvo neįkainojama patirtis ir galimybė pristatyti Lietuvą. Papasakoti apie savo autorinę techniką ir pasisemti naujų žinių.

Kongreso metu D.Lekavičienė susipažino su meistrais, mikropigmentuojančiais vyrų skalpus, atstatančiais ir ryškinančiais krūtų areoles, atliekančiais kitas įvairias procedūras. Pamatė ne tik darbo eigą, bet ir rezultatą, prabėgus keleriems metams.

"Visos mikropigmentacijos technikos turi nemažai panašumų. Labiausiai skiriasi galutinis rezultatas, kurį diktuoja tai šaliai būdingi grožio standartai. Tarkim, niekaip negaliu priprasti prie kai kuriose šalyse pagal vieną šabloną piešiamų antakių. Visi jie – tiesūs ir ryškūs. Suprantu, jei dirbčiau ten ir daryčiau tai, ką darau čia – Lietuvoje, tikrai likčiau be klienčių", – nusijuokė moteris, savo darbais norinti pabrėžti, bet neužgožti to, ką davė gamta.

Diana Lekavičienė

Mokosi iš jos klaidų

Baigusi politikos mokslus, kaunietė dirbo viešojo administravimo sferoje. Tuo pat metu dar užsiėmė ir lengvuoju kultūrizmu.

"Sportuodama ėmiau sau dairytis vienos grožio procedūros, be to, ieškojau veiklos, kuri manęs nevaržytų ir leistų tobulėti, – taip jaunos moters akiratyje atsidūrė ilgalaikio makiažo kursai, tiesa, ne tokie, kuriuos norėtųsi rekomenduoti kitiems. – Kai pagalvoju, tai buvo visiškai paviršutiniai baziniai mokymai su minimaliomis teorijos valandomis. Taip, praktika reikalinga, tačiau turi žinoti, ką atsakysi klientei, jei ši paklaus, per kiek laiko iš odos išblunka pigmentas."

Daugiau nei prieš penkerius metus D.Lekavičienė į šį ir kitus klausimus vargu ar būtų atsakiusi. Dabar meistrė kaip žirnius į sieną beria visą ilgalaikio makiažo priešistorę, technikos subtilybes ir padarinius, kas laukia moterų, savo grožį patikėjusių nekvalifikuotoms specialistėms.

"Medicinos aparatai brangūs, todėl merginos siunčiasi internetu kur kas pigesnius. Pastarieji naudojami tatuiruotėms, bet ne ilgalaikiam makiažui", – dar didesnė blogybė, pasak kaunietės, kai minėtosios "meistrės" perka nežinomos kilmės nesertifikuotus pigmentus. Po tokių procedūrų D.Lekavičienei tenka dvigubas darbas, o klientėms – dvigubos išlaidos.

"Ateina merginos ir su žaliais, ir su mėlynais antakiais. Pigmentu, išėjusiu už lūpų kontūro. Ne visais atvejais ant seno permanento gali dėti naują. Prieš tai tenka šalinti ankstesnį", – tam D.Lekavičienė naudoja specialų skystį, kuris į odos paviršių iškelia senuosius dažus. Kartais užtenka vieno seanso, o kartais ir po kelių lieka nekokybiško pigmento pėdsakų.

Individualūs kursai

"Esu labai smalsi – nestoviu vietoje, nuolat ieškau su darbu susijusios informacijos", – permanentinio makiažo specialistė tikino, kad jai svarbu ne tik į save gerti žinias, bet ir jomis dalytis. Baziniai kursai – puiki saviraiškos priemonė.

Didelių grupių D.Lekavičienė neburia. Meistrė įsitikinusi, kad darbas su keturiomis ar šešiomis mokinėmis negali būti kokybiškas, todėl jos mokymai skirti vienam ar dviem asmenims.

Permanentinis makiažas – rimta procedūra, kurios rezultatas veide lieka ilgam.

"Permanentinis makiažas – rimta procedūra, kurios rezultatas veide lieka ilgam. Tikiu, žiūrint iš šalies atrodo, kad darbas su rankenėle yra nesudėtingas, tačiau taip tikrai nėra. Pradžioje pabandykite dvi valandas išsėdėti su aparatu rankose!" – D.Lekavičienė su šypsena prisiminė pirmuosius savo bandymus ir klaidas, kurias dabar daro jos mokinės.

Atlikdamos permanentinį makiažą ant latekso skiautės, merginos esą negaili ryškumo, tačiau gavusios gyvą modelį spalvos intensyvumo pagaili.

"Be reikalo, nes aparatas pats reguliuoja įvedamo pigmento kiekį, – atliekant ilgalaikį makiažą, anot meistrės, svarbiausia – forma. Įgudusi meistrės akis mato Dievo duotąjį, tebūnie ir išretėjusį antakių kontūrą, todėl procedūros metu pastarąjį D.Lekavičienė tik paryškina. Ta pati taisyklė galioja ir atliekant ilgalaikį lūpų makiažą.

"Būna klienčių, kurios atėjusios sako: "Mano draugei labai gražiai padarėte antakius – noriu tokių pačių." Tokiais atvejais primenu, kad tai, kas tinka vienai, kitai gali netikti. Dažniausiai pavyksta įtikinti moteris", – meistrė džiaugėsi pateisinusi pasitikėjimą tų, kurios jai patiki vieną didžiausių savo turtų – grožį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Živilė S.

Živilė S.  portretas
Pati kruopščiausia, pati geriausia! Subtilus skonis, nuostabi, Diana!

Živilė

Živilė  portretas
Nuostabi Meistrė, niekam, savęs ne patikėčiau

.

. portretas
barakuda
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių