Kauno bendrovė robotus pardavė belgams ir prancūzams

  • Teksto dydis:

Logistikos optimizavimo paslaugų bendrovės „Equinox Europe“ inžinieriai sėkmingai panaudojo vaizdo atpažinimo sistemas kartu su automatiniais manipuliatoriais – robotais. Kauno bendrovė šį inovatyvų technologinį sprendimą, leidžiantį be žmogaus pagalbos per kelias sekundes identifikuoti prekių paskirstymo sandėliuose klaidas, jau įdiegė Belgijos ir Prancūzijos tekstilės prekybininkams.

„Robotai diegiami tam, kad greitai ir tiksliai atliktų tam tikras operacijas su prekėmis. Siekiant eliminuoti nenumatytas klaidas, mūsų bendrovės inžinieriai pritaikė vaizdo atpažinimo sistemas robotų darbo optimizavimui. Tokie inovatyvūs vaizdų apdorojimo sistemų pritaikymo sprendimai suteikia plačias galimybes nustatyti įvairiausius probleminius atvejus“, – sako „Equinox Europe“ direktorė Rasa Beskajevienė.

Pavyzdžiui, robotas dėlioja dėžes į paletę, bet kai kurios dėžės konvejeriu pristatomos netvarkingai, pasisukusios tam tikru kampu, nors į paletę jos turi būti sudėtos tvarkingai tiesiomis linijomis. Robote įdiegta vaizdo atpažinimo sistema automatiškai nustato neteisingą pasisukimo kampą ir jį ištaiso – dėžes pasuka tiek, kad jos būtų tvarkingai sudėtos į paletes. Inovatyvi technologija gelbsti ir tais atvejais, kai, pavyzdžiui, prekė ar pakuotė yra pažeistos, arba tarp vienos rūšies prekių įsimaišo kitokios prekės.

„Tokius sprendimus galima panaudoti daugelyje pramonės sektorių, kuriems reikalingas įvairaus tipo (kartoninių, plastikinių) pakuočių apdorojimas. Tai gali būti maisto, vaistų, drabužių ar kiti sektoriai, o įrangos pritaikymo galimybės bei sprendimai priklauso nuo įmonės poreikių ir pritaikomi kiekvienai individualiai“, – teigia bendrovės vadovė.

„Equinox Europe“ projektų vadovas Saulius Oliandra nurodo, kad pieno perdirbimo sektoriuje robotas pieno pakelius sudeda į dėžes, o vaizdo atpažinimo sistema nustato atsitiktines klaidas, pavyzdžiui, jei tarp prekių įsimaišo ne tas produktas. Maisto sektoriaus įmonei gali būti aktualus ir temperatūros režimų defektų nustatymas, kad vienas ar kitas gaminys nebūtų per šaltas ar karštas ir nepakliūtų į liniją ar netinkamą operaciją. Drabužių gamybos ar prekybos bendrovei gali būti svarbi funkcija, kad sandėliuose įdiegta linija keliautų tik tam tikros spalvos ar modelio drabužiai. Tai – keli iš galimų sprendimų, kurie padidina įmonės konkurencingumą, pakelią darbo našumą ir teikiamų paslaugų kokybę.

„Inovatyvūs technologiniai sprendimai ne tik padeda automatiškai nustatyti daugelį klaidų, bet ir didina produktyvumą bei leidžia sutaupyti žmonių resursų. Robotas gali dirbti 24 val. per parą ir 7 dienas per savaitę, kilnoti didelį svorį, o paletę perkelti per kelias minutes arba kelis kartus greičiau nei tai padarytų žmogus“, – sako R. Beskajevienė.

Skaičiuojama: jei bendrovei investicija į tokią sistemą atsiperka per 3-5 metus, vadinasi, ji pasiteisino.

Šią įrangą „Equinox Europe“ jau pardavė klientui Belgijoje ir šiuo metu ją diegia klientui Prancūzijoje. Abu užsakovai yra tekstilės prekybos bendrovės. Bendrovės atstovai tikisi, kad robotizuota vaizdo atpažinimo įranga sudomins ir Lietuvos įmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Robotais vis daugiau naudojamasi darbo vietose,tai apie kokias darbo kūrimo vietas kalba miestų savivaldybių merai,seimo nariai...Darbo vietų nedidės,atvirkščiai, kuo toliau jų mažės.Manau teisybę reikia rašyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių