„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: nuo B. Sruogos iki D. Dolskio

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

„Kauno detalių“ pažintis su Gričiupio rajonu prasideda nuo „Angelo“ skulptūros, pastatytos 1988 metais.

Šioje vietoje, kaip rašoma ant skulptūros, „1944 m. gindamos mergaitės garbę žuvo Elena Spirgevičiūtė ir Stasė Žukaitė“. Merginos žuvo nuo raudonųjų partizanų rankos, vienam jų, Alfonsui Čeponiui, vėliau net suteiktas Sovietų Sąjungos didvyrio vardas. Elenai Spirgevičiūtei Kauno arkivyskupijoje pradėta beatifikacijos (paskelbimo šventąja) byla. Ji palaidota Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje. Beje, retas kaunietis tikriausiai žino, kad ši bažnyčia pastatyta per vieną vasarą tik žmonių ir arklių jėgomis, kaip skelbia lentelė ant jos fasado.

Taip pat aplankysime namą, kuriame gyveno rašytojas Balys Sruoga ir pagerbsime šlagerių karaliaus Danieliaus Dolskio atminimą prie pamiršto jo kapo.

Kviečiame žiūrėti:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

OLE

OLE portretas
pataisykit paminkloo pastatymo metus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių