„Kauno dienos“ studijoje – N. Mažeikienė: Stambulo konvencija neteisingai suprantama

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi VDU profesorė, lyčių ir feminizmo studijų ekspertė, dr. Natalija Mažeikienė.

Vakar paaiškėjo, kad Seimas kitą savaitę prasidėsiančioje pavasario sesijoje nesvarstys labai aštrias diskusijas visuomenėje sukėlusios Stambulo konvencijos. Prie jos ratifikavimo klausimo ketinama grįžti rudenį.

„Šioje diskusijoje pats dokumentas yra neteisingai interpretuojamas, bandoma tame dokumente surasti dalykų, kurių jame nėra (...) manau, kad tai labai svarbus įrankis, kuris yra skirtas smurtui prieš moteris mažinti. Gali būti ir, ko gero, jis yra visuomenėje neteisingai suprantamas“, – apgailestauja dr. N. Mažeikienė. Diskusija „Kauno dienos“ studijoje – apie „aštriausius“ konvencijos kampus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Jeigu taip atsakinetu i klausimus nukrypdamas i lankas mokinys,tikrai gero ivertinimo nesulauktu.O cia visgi profesore...Lietuvoje yra pakankamai istatymu ,ginanciu moteris,vaikus,skriaudziamuosius nuo bet kokio dabar taip sureiksminamo priesisko veiksmo-pabarimo,draudimo,dabar taip reksmingai vadinamo smurtu.

ne visos šalys pasirašė

ne visos šalys pasirašė portretas
tą konvenciją ir net neketina pasirašyti. Tai neprivaloma, tai ne ES nurodymas. Palikta kiekvienos šalies nuožiūrai. Yra keli vertimai į lietuvių kalbą, vieame jų yra savoka "lytis", kitame - "socialinė lytis". O paskaitykite anglų k, ten aiškiai rašo "gender". Pasirašius, tuoj paslaugiai atsiras dar vienas vertimas, kur bus tik "socialinė lytis" ir vežimas pradės "važiuoti".

Onutei,

Onutei, portretas
pamiršai kompui nurodyt, kad rašybos kablelius ir taškus,pats sudėliotų. Nes, matosi, kad tokių dalykų, tavo protelis neišmano...
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių