Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno ponios išgirdo gresiančias bausmes (papildyta)

2011-06-04 01:43
Kauno ponios išgirdo gresiančias bausmes (papildyta)
Kauno ponios išgirdo gresiančias bausmes (papildyta) / Tomo Raginos nuotr.

Vadinamosios Kauno korupcijos bylos kaltinamieji penktadienį išgirdo jiems gresiančias bausmes. Mažiausia pasiūlyta su teisėsauga bendradarbiavusiam politikui Adolfui Antanui Balučiui.

Bylos centre atsidūręs buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras kaltinamas kyšio ėmimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu. Prokuroro manymu, už šiuos nusikaltimus V.Vizbaras už grotų turėtų praleisti 6,5 metų. Taip pat siūloma iš jo konfiskuoti 100 tūkst. litų. V.Vizbaro sekimo laikotarpiu užfiksuota, kaip jo kabinete vienas žmogus palieka 200 litų. Prokuratūra taip pat neabejoja, kad V.Vizbarui 80 tūkst. litų perdavė Birutė Jablonskienė ir Laima Baranauskienė. Dar 20 tūkst. litų V.Vizbaro nurodymu moterys kaip paramą pervedė Pilietinės demokratijos partijai. Tokia suma buvo įvertinta galimybė verslininkėms miesto centre prisijungti nedidelį laisvą žemės sklypą.

L.Baranauskienei siūloma trejų, o B.Jablonskienei – dviejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Bausmių vykdymą siūloma atidėti atitinkamai trejiems ir dvejiems  metams.

Moterų ir V.Vizbaro tarpininku buvęs A.A.Balutis, prokuroro nuomone, turėtų būti nubaustas vienų metų laisvės atėmimo bausme, ją atidedant metams. Atsižvelgta į tai, kad A.A.Balutis yra ne tik vienintelis prisipažinęs kaltinamasis. Jis padėjo atskleisti nusikaltimą. Dėl to buvęs politikas nėra itin mėgstamas teisiamųjų. Byloje surinkta medžiaga byloja, kad jis nebuvo itin gerbiamas ir anksčiau. L.Baranauskienė ir B.Jablonskienė tarpusavio pokalbiuose politiką vadino buroku, o V.Vizbaras yra pavadinęs švancu.

V.Vizbarą sekusių pareigūnų užkabinta didžiausia žuvis – buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas. Politikas V.Vizbaro prašė padėti sutvarkyti žemės Kėdainių rajone dokumentus. Kilo įtarimų, kad jie galėjo būti klastojami. Prokuroras V.Muntiano veiksmus traktuoja kaip nusikaltimo organizavimą ir siūlo jį nubausti trejų metų laisvės atėmimo bausme, ją atidedant porai metų. Taip pat siūloma, kad jis ir visi kaltinamieji neperspėję negalėtų iš namų išvykti daugiau nei septynioms paroms.

"Mane tai nuvylė. Aš būčiau davęs iki gyvos galvos, – sarkastiškai į prokuroro siūlomas bausmes reagavo V.Muntianas. – Tegul nuvažiuoja prokurorai prie bet kurios balos ir pamatys, kiek ten nelegalių pastatų pristatyta. O čia mes kalbame apie menamus planus. Čia tik švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai."

Kaltinamųjų advokatai skaičiuoja, kad visų jų ginamosios kalbos užtruks 8 valandas. Todėl per kitą teismo posėdį visi pasisakyti nesuspės. Daugiau teismo posėdžių nesuplanuota, tad greičiausiai procesas nusikels į rudenį.

Daugiau apie tai skaitykite šeštadienį „Kauno dienoje“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų