Kauno rajone situaciją dėl koronaviruso vertina kūrybiškai ir žmogiškai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje aptarta koronaviruso pandemijos situacija ir priimti keli svarbūs sprendimai.

Atsižvelgiant į Vyriausybės atstovo pasiūlymus, buvo pakeistas ir papildytas Kauno rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas. Pritarta, kad, esant nepaprastajai padėčiai, ekstremaliai situacijai ar karantinui savivaldybės tarybos posėdis, komitetų ar komisijų posėdžiai galės vykti nuotoliniu būdu.

Pavestas funcijas vykdo

Savivaldybės administracijos direktorius ir Ekstremalios situacijos operacijos valdymo centro vadovas Šarūnas Šukevičius pristatė, kaip jo komandai sekasi susidoroti su karantino iššūkiais. Kauno rajono teritorijoje yra tarptautinis Karmėlavos oro uostas su valstybės sienos kirtimo zona, todėl Kauno rajonui teko ypač dideli krūviai, susiję su atvykusių keleivių gabenimu, apgyvendinimu, maitinimu.

Š. Šukevičius / KRS nuotr.

"Noriu patikinti, kad vykdome visas mums pavestas funkcijas. Didesnė dalis darbuotojų dirba nuotoliniu būdu. Žinoma, yra darbų, kurių neįmanoma atlikti per atstumą. Stengiamės užtikrinti šių darbuotojų saugumą, suteikiame jiems reikalingas apsaugos priemones. Į visą darbo organizavimą žiūrime ne biurokratiškai, o žmogiškai", – kalbėjo Š.Šukevičius.

Direktorius tvirtino, kad dabar svarbiausias savivaldybės darbas – suteikti papildomas socialines paslaugas tiems rajono gyventojams, kuriems jų šiuo laikotarpiu labiausiai reikia. Didžiausias dėmesys – vienišiems pagyvenusiems žmonėms, ligoniams, neįgaliesiems. Šiems žmonėms dalijami maisto paketai. Socialiai remtini mokiniai, kurie gaudavo nemokamą maitinimą, karantino metu taip pat aprūpinami maisto produktų rinkiniais.

Reikia apsaugos priemonių

Š.Šukevičius pabrėžė, kad savanoriams, medikams ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojams labai reikia apsaugos priemonių: kombinezonų, kaukių, pirštinių. Dėl jų tiekimo nuolat tariamasi su verslininkais. Dezinfekavimo priemonėmis savivaldybė yra apsirūpinusi.

Administracijos direktorius informavo, kad įvairiose Kauno rajono seniūnijose izoliavimuisi yra paruoštos 469 gerai įrengtos apgyvendinimo vietos. Kiekvieną asmenį stengiamasi apgyvendinti arčiau jo namų.

Taryba pritarė, kad, esant ekstremaliai situacijai ar karantinui, gyventojui ar šeimai galėtų būti skiriama tikslinė pašalpa būtiniausiems poreikiams patenkinti (įsigyti maisto, asmens higienos priemonių ir kita).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių