Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno teisėjo atleidimo nesvarstė, nes jis vėl serga

2012-04-27 19:32
Kauno teisėjo atleidimo nesvarstė, nes jis vėl serga
Kauno teisėjo atleidimo nesvarstė, nes jis vėl serga / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Teisėjų tarybai penktadienį vėl nepavyko svarstyti prezidentės Dalios Grybauskaitės paklausimo dėl Almanto Lisausko atleidimo iš Kauno miesto apylinkės teismo teisėjo pareigų.

Posėdžio metu buvo paskelbta, kad teisėjas serga.

Kovo pradžioje atleidimo klausimas atidėtas, kadangi teisėjas sirgo ir buvo pateikęs prašymą svarstymą atidėti. Vasario pradžioje jo klausimą Taryba nusprendė atidėti, nes jis išvyko atostogauti – su vienu Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėju išskrido poilsiauti į Australiją.

„Manau, kad tai yra įdomus reiškinys, nes komisijose visi sveiki teisėjai, o kai taryba prasideda, tai atsiranda sunkios ligos“, – kalbėjo Teisėjų tarybos vadovas Gintaras Kryževičius.

„Žmogus, kuris sugeba važinėti po Australiją su tokiomis sunkiomis ligomis, patys puikiai suprantate, ką tai reiškia“, – teigė Teisėjų tarybos vadovas.

Kauno miesto apylinkės teismo teisėją A.Lisauską norima atleisti po Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto tyrimo. Vasarį iš pareigų atleisti Kauno apygardos administracinio teismo teisėjas ir šio teismo pirmininko pavaduotojas Kęstutis Gudynas, Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai Rimantas Bučma, Valdonė Račiūnienė ir Gerutis Varanavičius.

Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius žurnalistams yra sakęs, kad iš STT gauta informacija atskleidė, jog tarp teisėjų buvo užsimezgę „kabinetiniai santykiai“, o jų pagrindu galėjo būti bandoma daryti įtaką sprendimams bylose.

Seime balandžio viduryje įregistruotos Teismų įstatymo pataisos, kad būtų stabdomi teisėjo įgaliojimai, jei į Teisėjų tarybą kreiptasi patarimo dėl jo atleidimo pažeminus teisėjo vardą.

Teisėjų tarybos nariai penktadienį ragino Prezidentūros atstovus pritarti šioms pataisoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų