Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Kauno – vėl paramos žodžiai Maidanui

2014-02-22 13:08

Šeštadienį perpiet kauniečiai rinkosi į dar vieną Ukrainos palaikymo akciją. Joje dalyvavo kelios dešimtys miestiečių, miesto vadovai, keli Seimo nariai.

Akcija vyko simbolinėje vietoje - dėl savo laisvės taip pat daug kraujo išliejusios Čečėnijos vardo aikštėje. 

Tylos minute pagerbus žuvusiuosius Kijeve, kalbėjusieji akcentavo, kad Lietuvą su Ukraina sieja bendri interesai, kontaktai ir bendra kova už laisvę. "Jų laisvės siekis mums labai suprantamas", - sklido iš tribūnos.

Pabrėžta, kad su Ukraina niekuomet nekariavome, ši šalis niekuomet nesigviešė Lietuvos žemių. 

Už palaikymą dėkojo ir apie esamą situaciją Tėvynėje pasakojo Lietuvoje daugiau kaip metus gyvenantis Ukrainos žurnalistas Vitalijus Cebri. Jis džiaugėsi, kad situacija Kijeve stabili, kad valdžia yra liaudies rinkto parlamento rankose. Tačiau teigė, kad 11 val. žiniomis, niekas nežino, kur yra prezidentas Viktoras Janukovičius.

Šių kalbų besiklausiusieji kauniečiai kalbėjo negalį patikėti, kad šių laikų kova už laisvę gali pareikalauti gyvybių, kad aukų skaičius gali būti skaičiuojamas dešimtimis.

"Neturiu Ukrainoje nei giminių, nei draugų, bet sunku likti abejingai tam, kas ten vyksta. Baisu. Norisi palaikyti dėl savo laisvės kovojančius žmones. Iš visos širdies Ukrainai linkiu, kad smurtas ten kuo greičiau baigtųsi", - kalbėjo pensininkė Danutė Navakienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų