Situacija Kaune atskleidė: koronavirusas verčia įtarinėti visus ir visur

  • Teksto dydis:

Koronaviruso atvejų skaičiui kopiant į mums dar nematytas aukštumas visuomenėje didėja nerimas. Įtartini tampa patys įvairiausi dalykai, jau nekalbant apie slogą, prasidėjusią kaimynui.

Serga, bet slepia?

Į portalą kauno.diena.lt kreipėsi viena „Urmo prekybos miestelio" pastatuose dirbančių moterų.

Ji nuogąstauja, kad viename iš sandėlių prekybos vietas nuomojanti kolegė bando slėpti nuo aplinkinių net kelių jos darbuotojų sveikatos būklę.

Įtarimą sukėlė per vieną savaitę toje pačioje parduotuvėlėje pasikeitusios net trys pardavėjos.

Dėl neva gautos koronaviruso diagnozės? Į redakciją kreipusis kaunietė teigė turinti žinių, kad COVID-19 neva užsikrėtė tos pirmosios darbuotojos vyras. Todėl logiška, kad vėliau galbūt sekė žmona ir ją paeiliui pakeitusios dvi darbuotojos.

„Viena pardavėja išėjo, šeimininkė tyli. Kita išėjo – ji vėl tyli. Sako, kad išėjo į išeigines, bet pasirodo, tai yra netiesa. Niekas nesiima jokių veiksmų. Ir čia yra baisu. Į darbus eiti reikia, o visi slepia ir tyli“, – ne juokais įsibaimino po tuo pačiu stogu netoliese, jos manymu, probleminio taško dirbanti moteris.

Ir čia yra baisu. Į darbus eiti reikia, o visi slepia ir tyli.

„Urmo prekybos miestelio" marketingo vadovė  Dovilė Lengvenienė „Kauno dienai“ teigė, kad jos žiniomis, minimo sandėlio ir visų kitų pastatų darbuotojams užkratas nėra nustatytas.

Ji kalbėjo, kad spalį buvo susirgę darbuotojų, tačiau prieš kelias savaites, jie jau pasveikę ir vėl darbuojasi. „Tai buvo statybos darbuotojai, jie dirbo naujame pastate“, – sakė atstovė, pridūrusi, kad pardavimų sektoriuje susirgusiųjų spalį visai nebuvo.

Panikos daug

Kalbėdama apie konkrečią skaitytojos minėtą prekybos vietą D. Lengvenienė sakė susisiekusi su nuomotoja. Darbuotojos, anot jos, tikrai keitėsi, bet jos visos yra sveikos.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

„Tačiau panikos tarp miestelio darbuotojų daug“, – neslėpė D. Lengvenienė. Jautriai reaguojama ir į vienas kito savijautą, ir į kiekvieną žinią dėl galimų prekybos apribojimų.

„Tiek pardavėjų, tiek lankytojų saugumas mums yra didžiausias prioritetas nuo pandemijos pradžios. Ir toliau imamės visų įmanomų priemonių apsaugoti tuos, kurie kasdien susiduria su COVID-19 grėsme: patalpų valymo ir dezinfekcijos specialiais, sertifikuotais metodais, su virusu susijusios informacijos ir įspėjimų pateikimo, atstumų laikymosi tiek tarp darbuotojų, tiek tarp lankytojų. Pirkėjams nuolat yra sudaryta galimybė dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis kiekvienoje prekybos salėje“, – apie priemones kalbėjo D. Lengvenienė.

Apie diagnozuotą koronavirusą prekybos miestelio atstovams pasisakė patys darbuotojai, tačiau žinių apie susirgusiuosius vadovai sulaukė ir iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

Svarbu laiku sureaguoti

NVSC Kauno departamento užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė portalą kauno.diena.lt informavo, kad spalį, kai Kaune fiksuoti šimtai koronavirusų atvejų, šeši jų buvo nustatyti „Urmo prekybos miestelio“ darbuotojams.

„Iš jų trys susiję vietos ir laiko atžvilgiu (t. y., užsikrėtė vienas nuo kito), kiti trys atvejai pavieniai“, – teigė R. Gabrielaitė.

„Atsižvelgiant į atvejų skaičių registruotą Urmo miestelyje, galime daryti prielaidą, – vertino NVSC atstovė, – kad taikomos prevencinės priemonės (darbo vietos dezinfekcija ir sąlytį turėjusių asmenų izoliavimas) yra efektyvios, svarbiausia, kad jos būtų taikomos kaip įmanoma greičiau, nuo atvejo nustatymo“.

Ji patikslino, kad atlikus patalpų dezinfekciją, sąlyčio neturėjusių asmenų veikla nėra ribojama.


Šiame straipsnyje: koronavirusasurmo prekybos miestelisCOVID-19koronavirusas Kauneskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Bausti už slėpimus ir nesisaugojimus didelėmis baudomis.Virusas nesitrauks dėl žmonų bukumo.

Bilas

Bilas portretas
Testų pandemija

Monika

Monika portretas
Kam tie straipsniai?Kad pajamas nedidelės prarastumėte?Dabar ,net salės darbuotojų vietų pardose nebėra.Jie jau renkasi kas tinka,o kas netinka. Pagalvokite ,kam viešumas naudingas?Laikykitės saugumo priemonių ir dar džiaukitės ,kad žmonės eina. O ne Barbora užsako perka internetu,tik didina monopolistų pelną.Laikykitės savo darbo.Sunki situacija dabar visur.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių