Pereiti į pagrindinį turinį

Kraujo centro turtas bus parduotas iš varžytynių

2013-10-18 07:00

Bendrovės Kraujo donorystės centras ir viešosios įstaigos Kauno kraujo centras bankroto administratoriai šiuo metu skaičiuoja turtą ir iki metų pabaigos žada paskelbti bent vienas varžytynes.

Bendrovės Kraujo donorystės centras ir viešosios įstaigos Kauno kraujo centras bankroto administratoriai šiuo metu skaičiuoja turtą ir iki metų pabaigos žada paskelbti bent vienas varžytynes.

Atgabeno daiktus

"Kauno diena" rašė, kad balandžio 30 d. bankroto byla iškelta bendrovei "Kraujo donorystės centras", o rugsėjo 4 d. Kauno apygardos teismas bankrotą iškėlė ir viešajai įstaigai Kauno kraujo centras.

Abi įmones dabar prižiūri skirtingi bankroto administratoriai. Kraujo donorystės centro – bendrovės "Valnetas" bankroto administratorius Aurelijus Galvelis. Jis teigė, kad I.Kanto g. esantis pastatas šiuo metu tapo laikinu sandėliu.

"Kol kas dar sudaromas ir tikrinamas turto sąrašas. Jis vėliau bus teikiamas teismui tvirtinti, o aukciono kol kas dar nebuvo. Sumas, kiek yra turto ar skolų žinome, tačiau atskleisti negalime – tai konfidenciali informacija. Turto varžytynių galime tikėtis dar šiais metais", – sakė A.Galvelis.

Jo teigimu, dauguma turto priklauso bendrovei Kraujo donorystės centras, o ne viešajai įstaigai.

"Be abejo, kažkiek turto gali turėti ir viešoji įstaiga – gal jie buvo nusipirkę kokių nors prekių. Tačiau vertingiausias objektas – pastatas I.Kanto g. niekur nedingęs", – sakė administratorius.
Praėjusią savaitę į šį pastatą vyrai nešė baldus ir kitus daiktus. A.Galvelio teigimu, visi daiktai buvo vežami į vieną vietą iš kitų bendrovės filialų Alytuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Laukia dokumentų

Viešosios įstaigos Kauno kraujo centras bankrotą administruojančios bendrovės "Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras" administratorė Diana Rumbutienė kol kas negalėjo pasakyti, kiek ir kokio turto priklauso šiai įstaigai.

"Dar nesudarytas ir mums neperduotas turto sąrašas. Jei turtas įkeistas – jis privalomai būtų pardavinėjamas varžytynėse, o jei ne – kreditorių susirinkimo nustatyta tvarka", – sakė D.Rumbutienė.

Kauno kraujo centras buvo įsikūręs tame pačiame pastate kaip ir Kauno donorystės centras. Tie patys uždarosios akcinės bendrovės užrašai išliko ant įstaigos fasado.
Teismas Kraujo donorystės centrui bankroto bylą iškėlė dėl darbuotojų skundų – įmonė nuolat vėlavo mokėti atlyginimus.

Domino ir STT

Seimo Antikorupcijos komisija turi nepatvirtintus duomenis, kad vienas kreditorių ir ieškovų yra apskaitą tvarkanti bendrovė "Eilinta", pati kurį laiką tvarkiusi Kraujo donorystės centro finansinės ūkinės veiklos ataskaitas.

Jos atliktas balansas rodo, kad centras šių metų pradžioje turėjo turto už 9,9 mln. litų, o įsipareigojimų kreditoriams – už 8,6 mln. litų. Įmonė per tris 2012 m. ketvirčius patyrė 1,5 mln. litų nuostolį.

Abiem įmonėms taip pat buvo panaikintos ir licencijos teikti kraujo donorystės paslaugą.

Praėjusį rudenį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdyba Kraujo donorystės centro (KDC) vadovui Artūrui Jonui Venslauskui pareiškė įtarimus piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, sukčiavimu, dokumentų klastojimu ir neteisėtu vertimusi ūkine, komercine veikla.

Sustabdžius abiejų įmonių veiklą, Kaune veikiančias ligonines krauju aprūpina Nacionalinis ir Kauno klinikų kraujo centrai.

Planuojama, kad bendra ir valstybei priklausanti Nacionalinė kraujo tarnyba pradės veikti iki šių metų pabaigos.

Keitė iškabas

Kraujo donorystės centras įkurtas 1941 m. ir vadinosi Kauno kraujo transfuzijos stotis, vėliau – Kauno kraujo perpylimo stotis, Kauno kraujo centras.

Valstybės nuosavybe ši įmonė išliko iki 1993 m., kai buvo reorganizuota į bendrą Lietuvos ir JAV įmonę, uždarąją akcinę bendrovę "Binational Plasma".

2005 m. pasikeitus akcinio kapitalo JAV savininkams, įmonė buvo pertvarkyta į Kraujo donorystės centrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų