Kuo papildyti savo garderobą rudenį?

  • Teksto dydis:

Kuo papildyti drabužių spintą šį rudenį? Ką pravartu įsigyti mėgstantiems ramius ir saugius derinius, o ką – norintiems susikurti išskirtinį įvaizdį? Kokie vasariniai drabužiai gali būti puikiausiai dėvimi net ir vėsiais rudeniškais orais? Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ stilistų komanda išskyrė rudens sezono naujienas, kurios galėtų rasti vietą mados entuziastų spintose.

Rudeniui – visa spalvų paletė

„Mados ekspertai teigia, kad šio rudens spalvos – ryškios smaragdo žalia, aukso geltona, garstyčių, intensyvi raudona, natūralios smėlio, dramblio kaulo, balintos kavos, pastelinės braškinių ledų ar persiko, o derinant įvairias šio sezono spalvas tarpusavyje, žaidžiant skirtingais raštais ir faktūromis, gimsta savitas rudeniškas įvaizdis.

Rudens mada paprastai ryški ir drąsi, tačiau būdų, kaip atnaujinti ar pagyvinti savo stilių, ras ir ramesnių derinių mėgėjai – čia jiems į pagalbą galėtų ateiti tinkamai parinkti aksesuarai: rankinė, skrybėlė, skarelė ar telefono dėklas. Ir netikėtai drąsių, ir ramių, rudeniškai jaukių derinių paieška ir kūrimas gali būti smagus žaidimas. O kad į jį įsitraukti būtų dar smagiau, naujų kolekcijų pristatymo laikotarpiu savo pirkėjams siūlome dalyvauti žaidime, kuriame kasdien renkame „Apple iPhone 13“ telefono laimėtoją stiliaus eksperimentams ir rudens akimirkoms fiksuoti“, – sakė „Megą“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

„Megos“ nuotr.

Berankoviai balti marškinėliai – ne tik vasarai, bet ir rudeniui

Berankoviai balti marškinėliai karaliavo ne tik vasarą – garsiausi mados namai įtraukė juos ir į savo rudens kolekcijas. Dėvimi po švarkais ar nertiniais, derinami su odinėmis kelnėmis, džinsais ar sijonu, jie gali tapti puikiu baziniu drabužiu, kurį pravartu turėti kiekvienoje rudens drabužių spintoje.

„Megos“ nuotr.

Megztiniai ir nertiniai

Vėsiu rudenišku oru itin pravartūs jaukūs megztiniai – rekomenduojama juos rinktis kokybiškus, megztus vilnos ar kašmyro vilnos siūlais. Plonesni megztukai galėtų būti vilkimi po švarku, storesni – ant lengvos, plazdančios vasarinės ar net vakarinės tiulio suknelės.

Diržu sujuosiamas lietpaltis ar dygsniuota striukė

Bene svarbiausiu rudens sezono pirkiniu galėtų tapti elegantiškas diržu sujuosiamas dvieilio modelio lietpaltis, vadinamasis trench coat. Mados ekspertai tvirtina, kad šis drabužis niekada neišeis iš mados, todėl juo savo drabužių spintą vertėtų papildyti ir jo dar nespėjusiems įsigyti mados stileivoms, ir saugių derinių gerbėjams, kurie iš paprasto kirpimo ir pagrindinių spalvų drabužių nori susikurti bazinį garderobą. Klasikinės tokio lietpalčio spalvos – smėlio, kupranugario, šviesiai pilka, tačiau mėgstamas jis dėvėti ir juodos, tamsiai mėlynos, o šiemet – ir rusvai žalsvos spalvos. Lietpaltį patariama įsigyti laisvesnį, kad po juo būtų galima dėvėti švarką, storesnį megztinį ar džemperį.

Žvarbesnį rudens rytą sušalti neleis ir rudens sezoną madingi dygsniuoti drabužiai – tiek stambiais dygsniais persiūtos pūstos ir didintos, tiek ir smulkiau dygsniuotos tiesaus kirpimo striukės ar net diržu sujuosiami paltai. Garsiausiais pasaulio mados podiumais žingsniavo ryškius dygsniuotus drabužius dėvintys modeliai, tačiau madingi ir pasteliniai balintos kavos, kupranugario rudos, rusvai žalsvos ar juodos, tamsiai mėlynos, sodrios raudonos spalvos dygsniuoti drabužiai.

„Megos“ nuotr.

Madingiausios kelnės – vis dar plačios ir platėjančios

Tiems, kurie rudenį nori atrodyti madingi, parduotuvių vitrinose siūloma dairytis itin ilgų, laisvų, iš lengvai krintančių audinių siuvamų Palazzo kelnių. Išbaigtą rudenišką įvaizdį jos sukuria derinamos su ilgais paltais. Bene madingiausi – platėjantys džinsai, kartais – net ir su skeltukais džinsų galuose.

Tie, kurie akylai seka madą, turbūt jau spėjo pastebėti, kad mados sostinių gatvėse šį rudenį populiarios ir su lietpalčiu ar paltu dėvimos pastelinių, taip pat neutralių spalvų tamprės su elastinėmis juostomis galuose. Jos panašios į kelnes jodinėjimui ir gali būti naudojamos prabangiam minimalistiniam stiliui kurti.

„Megos“ nuotr.

Klasikiniai, o gal kaubojiško stiliaus batai?

Nuo rudens orų priklausys, ką norėsis apsiauti lėtam pasivaikščiojimui ar skubant į darbą. Šiltesniu oru vis dar mėgstami balti ar įmantresnių spalvų bei modelių sportiniai bateliai. Pasaulio mados sostinių gatvėse šaltesniu oru jau žingsniuojama į madą grįžusiais klasikiniais juodais ar rudais aukštakulniais, pasibaigiančiais ties ar šiek tiek virš kulkšnies, taip pat kaubojiško stiliaus batais. Iš parduotuvių vitrinų vis dar nedingsta mados stileivų pamėgti labai aukšto kulno bateliai su platforma. Nuo žvarbaus oro kojas saugos funkcionalūs ir elegantiški ilgaauliai iki ar aukščiau kelių.

„Megos“ nuotr.

Derinti ne tik drabužius, bet ir aksesuarus

Išbaigtą stilių padeda kurti ne tik tinkamai parenkami drabužiai, bet ir tarpusavyje derinami aksesuarai. Mados žinovai atkreipia dėmesį, kad dabar itin populiaru telefono, belaidžių ausinių dėklą derinti prie laikrodžio apyrankės, rankinės ar kompiuterio dėklo.

Neatskiriama stilingo įvaizdžio detale šį rudenį gali tapti ir prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ dovanojamas „Apple iPhone 13“ telefonas. Jį kasdien gali laimėti prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ lankytojai, čia įsigiję pirkinių už 50 Eur ar didesnę sumą. Žaidimas vyksta iki spalio 23 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
reikia nusipirkti vatnika - lengvas, siltas, patogus...

Agotas akurat

Agotas akurat portretas
nusipirk žieminius trusikus-bus ir š.....nai šilčiau, ir iškrypėliams sunkiau prieiti

aš portretas
prieš kokius 6 metus atradau nuostabų garderobo papildymo būdą - antros rankos, arba kitaip second hand parduotuvės. Šią vasarą garderobą papildžiau šortais už 2e, džinsais už 4 e, striuke už 6 e, batais už 4e. Viskas puikios būklės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių