Laikmatis įsijungė: „Kaunas 2022“ uždarymo baletorija „Sutartis“ – jau netrukus

Prieš kelias dienas kalbėjusi apie paskutinės Šiuolaikinio mito trilogijos dalies iššūkius, „Sutarties“ kūrybinė komanda priartėjo prie finišo tiesiosios. Ar jai pavyko suvaldyti vandens stichiją, sužinosime vos po poros valandų.

 „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ uždarymo programa „Sutartis“ įgauna pagreitį. Iš trankaus vakarėlio, kurį penktadienio vakarą Raudondvario dvare užkūrė pasaulinio garso žvaigždė „Ten Walls“, miestiečiai ir Kauno svečiai persikėlė į Kauno centrą, kur šeštadienio vakarą jų laukia paskutinioji Šiuolaikinio Kauno mito trilogijos dalis. 150 atlikėjų ir šiuolaikinio šokio šokėjų, 40 tonų vandens, 15 metrų aukščio medžiai ir 2022 smėlio maišai – tokiais skaičiais arenoje pasitiks didysis uždarymo renginys – baletorija „Sutartis“. Spektaklyje ant vandens susipins miesto istorijos, operos, elektronikos, džiazo ir čiurlioniškų motyvų aidas. Dar prieš renginį kūrybinė komanda su renginio režisieriumi Gediminu Šeduikiu priešakyje kalbėjo, kad ruošiant paskutinę Šiuolaikinio mito trilogijos dalį teko atremti įvairių iššūkių. Bene sudėtingiausias elementas, kuriam prireikė daug techninio dėmesio – vanduo.  Šokėjams ir choristams teko ruošti specialią avalynę, kad kojos nešaltų, neslystų ir būtų patogu. Kaip pavyko suvaldyti vandens stichiją, pamatysite jau netrukus.

„Sutarties“ kūrybinė komanda atskleidė, kad scenoje iškils  vandenyje augantis miškas, stūksantis kalnas, erdvėje skriejančios kibirkštys, o virsmą į šiuolaikinę sostinę vainikuos sutarties pasirašymas renginio pabaigoje – Europos kultūros sostinės programos palikimo Kaunui, jo istorijai, dabarčiai ir ateičiai dalis. 

Didžiojo „Sutarties“ renginio, vyksiančio „Žalgirio“ arenoje, autoriai – Nacionalinės premijos laureatė Zita Bružaitė, režisierius G. Šeduikis, „Auksinių scenos kryžių“ laureatės dramaturgė Daiva Čepauskaitė bei choreografė Agnija Šeiko. Scenoje pasirodys Kauno bigbendas, Šeiko šokio teatro šokėjai,  „Giunter Percussion“, Kauno styginių kvartetas ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konec kina nebudet

Konec kina nebudet portretas
Idiotu svente baigesi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių