Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės alėjos rekonstrukcija: ar kauniečiai neliks prie suskilusios geldos?

2016-08-17 07:40

Laisvės alėjoje klojama nauja danga, tačiau praeiviai pastebi, kad tarpai tarp plytelių nevienodi, kai kur įdėtas apdaužytas granitas. Rangovai ramina sakydami, kad viskas bus ištaisyta.

Žeria kritiką

Prieš kelias savaites rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje nuo Soboro iki A.Mickevičiaus gatvės prasidėjo naujo granito klojimo darbai. Skaičiuojama, kad pirmame rekonstrukcijos etape bus paklota apie 17 tūkst. kv. m granitinės dangos. Atliktiems darbams bus teikiama penkerių metų garantija.

Miestiečiai jau dabar įžvelgia trūkumų bei tikina, kad jei darbininkai ir toliau taip dirbs, bus išmesti pinigai, ir centrinė miesto dalis atrodys klaikiai. Šiuo metu stambesnės granito plokštės klojamos Nepriklausomybės aikštėje, o mažesnės gula pačioje Laisvės alėjoje.

Kauniečiams užkliuvo, kad mažesnės granito plokštės klojamos netvarkingai. Matosi nevienodi tarpai tarp plokščių. Be to, kai kurios plytelės labiau iškilusios.

"Ėjome naujai paklota danga ir pasibaisėjome – tarpai vienur dideli, kitur – vos matomi, todėl kampai nesueina. Skiriasi ir dangos aukštis, nes kai kurios plytelės išsikišusios, tai eis žmonės ir klius. Jei taip deda, tai jau geriau galėjo senas palikti, nes dabar atrodo tikrai klaikiai", – darbus kritikavo kaunietis Erlandas.

Jam pritarė ir kiti Laisvės alėjoje sutikti kauniečiai. Jie pastebėjo ir tai, kad kai kurių plokščių kampai yra nuskelti, todėl stebėjosi, kodėl toks granitas klojamas, o ne nurašomas kaip brokas.

Išlygins darbų metu

Darbus atliekančios bendrovės "Autokausta" atstovai tikina, kad miestiečiai be reikalo kritikuoja, nes visi nelygumai bus išlyginti darbų metu.

"Dar nereikia žiūrėti, nes darbai nebaigti. Viskas bus išlyginta, o jei koks kampas nuskilo, plytelė bus pakeista. Žmonės be reikalo nerimauja. Kai bus baigta, tada bus galima sakyti, kad kažkas yra negerai", – aiškino projekto vadovas Artūras Budreika.

Jis pažymėjo, kad suskilusio granito tikrai nebus, o tarpus reikia ne vieną kartą užšluoti smulkia skalda, kol jie susilygins.

Šiuo metu Laisvės alėjoje dangą kloja trys brigados, dar dvi vykdo paruošiamuosius darbus. Paklojus dangą laukia klombų užbaigiamieji darbai, suoliukų, šiukšliadėžių pastatymas. Visa tai planuojama baigti iki šių metų pabaigos.

Kiti etapai

Kitos Laisvės alėjos dalies rekonstrukcija bus pradėta kitų metų pavasarį arba vasarą, priklausomai nuo to, kada bendrovė "Kauno vandenys" baigs kloti naują vandentiekį.

Pinigų naujam alėjos pertvarkymo etapui savivaldybė kol kas turi pasiskolinusi tik tiek, kiek užtektų darbų pradžiai. Likusią dalį tikimasi gauti iš valstybinių šaltinių.

Tikimasi, kad rekonstruoti visą Laisvės alėją bus spėta iki 2020-ųjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų