Lankytinos vietos prieigose – necenzūriniai grafičiai

Pačiame miesto centre ant namo sienos atsirado Palestiną palaikančios žinutės, tačiau dalis jų – necenzūrinės. Tokie užrašai pasitinka visai šalia kelių lankytinų objektų, tačiau kadangi pastatas privatus – miestas neketina imtis jokių veiksmų.

„Kauno diena“ gavo keletą nuotraukų, padarytų visai šalia Kauno menininkų namų esančiame Antinių skulptūrų skvere. Ant gyvenamojo namo sienos yra keli grafičiai. Vienas jų lietuvių kalba skelbia laisvę Palestinai. Kitas užrašas – angliškas. Čia įterptas ir necenzūrinis žodis Izraelio atžvilgiu. Kauniečiams užkliuvo, kad tokie užrašai – miesto centre, kur šalia – Menininkų namai, kitoje gatvės pusėje – Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus.

„Juk ir pati V. Putvisnkio gatvė gausiai lankoma miesto svečių. Turėtų būti gėda leisti, kad skulptūrų fone matytųsi įžeidimai“, – tiek grafitininkus, tiek ir miesto atstovus gėdino į redakciją nuotraukas atsiuntęs kaunietis.

Dienraštis apie atsiradusius grafičius klausimų uždavė Kauno menininkų namams, bet jų atstovai patarė kreiptis į miesto savivaldybę, nes Antinių skulptūrų skveras jiems nepriklauso.

„Kauno dienos“ skaitytojų nuotr.

Kauno miesto savivaldybės atstovai taip pat pateikė specialistų komentarą, iš kurio susidaro įspūdis, kad nesvarbu, kokiame fone kauniečiai ir svečiai mato skulptūras. Priežastis paprasta – namas, ant kurio atsirado įžeidimai, yra privatus, todėl savivaldybė esą negali imtis priemonių, kad grafičiai būtų nuvalyti.

„Privačių namų fasadų, kaip šiuo atveju V. Putvinskio g. 60, Kauno miesto savivaldybė priežiūros, tvarkymo nevykdo. Dėl grafičio išpiešimo ant privataus namo fasado į policiją turi kreiptis pats namo savininkas, valdytojas ar namo administratorius“, – savivaldybės atstovai pateikė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio komentarą.

Miesto atstovai pridūrė: kadangi pastatas privatus, nežinoma, ar tai pirmas kartas, kai ant jo užrašomi grafičiai.

Kaune yra kelios legalios grafičių paišymo vietos. Viena – po M. K. Čiurlionio tiltu, kita – ant vienos tvorų Kalniečių parke. Paišant grafičius ant kitų objektų, gali tekti susimokėti baudą už viešosios tvarkos pažeidimą. Tačiau savivaldybės atstovai negalėjo įvardyti baudos dydžio už tokį nusižengimą.

„Nustačius pažeidėjus, jiems grėstų administracinės nuobaudos. Dėl baudos dydžio duomenų neturime“, – komentare teigė Kauno miesto savivaldybės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ja

ja portretas
cia nusikalteliai,niokioja kitu darba ir turta,priversti tegu isvalo savo lesomis ,reiketu daugiau tvarkos miesto teritorijoj

Nacistinė kacapinė lerva vatnykas

Nacistinė kacapinė lerva vatnykas portretas
Kai rašinėjo apie rusų laivą, tai buvo viskas gerai. Net televizija su pasimėgavimu siuntė rusus nx. Dabar ten pat pasiuntė žydus - vai vai vai- kaip tai galima ? Gavalt !!! Reikės gal išmoketi kompensaciją ..?

Kodėl baisūs kenkėjai nebaudžiami?

Kodėl baisūs kenkėjai nebaudžiami? portretas
Nejaugi niekada ir nebus pradėta kova su tais tepliotojais( nustokite juos vadinti grafičiais)?Kuo toliau,tuo jų daugiau.Gražinami miesto namai,jų dažymai labai brangūs ir jau po pirmos nakties,sienos išpeckiotos vandalų.Kodėl niekas,nieko jiems nedaro?Jeigu būtų priimtos reikiamos baudos,bent 30 kartų didesnės,negu dabar,ir tie niekadėjai turėtų tepliones nuvalyti,tai neliktų ir tų kenkėjų.Kodėl niekas,nieko nedaro,kad jie būtų išnaikinti?
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių