„Lauke“ – kaip namuose: gera kompanija, vasariškas grojaraštis ir skanus maistas

Kultūringų ir miestiečiams svetingų Kauno vietų žemėlapyje "Lauko" terasa šiemet dar labiau matoma. Neapkrauta nereikalingomis detalėmis, su vasarišku grojaraščiu ir geru maistu.

Unikali erdvė

"Aš – Rio de Ženeire, o gal San Paule?" – Mykolo Žilinsko dailės galerijos nuogaliaus kompanija ir braziliškos muzikos skambesys trečiadienio vidurdienį netikėtai perkėlė už tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos.

Tiesa, dirstelėjusi per kairį petį į saulės nutviekstą Įgulos bažnyčios varpinės bokštą vėl grįžau į realybę. Aš – Kaune ir tai mane daro beprotiškai laimingą. Ne tik dėl laisvėjančių žmonių ir gražėjančių gatvių, bet ir dėl vietų, į kurias kaskart norisi grįžti. Viena tokių – "Laukas", įsikūręs tarp naktinio baro "Lizdas" ir rekonstrukcijai užsidariusios dailės galerijos "berniuko", kažkam simbolizuojančio svetingumą, kažkam – nevaržomą laisvę. Vienas iš vasaros terasos šeimininkų Žilvinas Širka pasakojo svajonę apie tokią vietą puoselėjęs seniai. Ko gero tiek pat, kiek M.Žilinsko dailės galerijoje gyvuoja gerai žinomas naktinis klubas "Lizdas".

Miestiečiai, anot Žilvino ir Pauliaus, jau spėjo pamėgti jų virtuvę, o tie kurie nebandė, laukiami "Lauke".

"Nuo jo viskas ir prasidėjo. Vasaromis klubas uždaromas, todėl nusprendėme atidaryti "Lauką", – startavę praėjusių metų vidurvasarį, entuziastai, pasak Ž.Širkos, joje apgyvendino muziką, stand-up komedijos pasirodymus ir diskusijų vakarus.

Surinkta iš geriausių

Tą patį vasaros terasos "Laukas" kompanija žada ir šiemet, tik papildomai prideda porciją gero maisto.

"Norime, kad žmonės šią vietą atrastų ne tik vakarais, bet ir dienomis. Ateitų vieni, su bičiuliais ar verslo partneriais", – vienas iš "Lauko" vadovų Paulius Bartkevičius neabejojo, kad miestiečiams turėtų patikti ne tik unikali vieta, suteikianti kamerinio jaukumo, tačiau neleidžianti pabėgti nuo didmiesčio šurmulio, bet ir ypatingas vasaros terasos meniu.

Pastarasis, nors ir nėra itin platus, sudarytas iš hitais tapusių, sostinės ir pajūrio ragautojų įvertintų patiekalų – "Meat lovers" suvožtinių, šonkaulių, vištieną be kaulų, Svencelės aitvaruotojų pamėgtų, visą vasaros paletę ir skonius talpinančių bowlų, sumuštinių su lašiša, kiauliena, jautiena ir pipirine duona. Darbo dienomis "Laukas" atviras nuo vidudienio iki vidurnakčio, o dienos pietų pasiūlymai čia galioja iki 15 val. Penktadieniais ir šeštadieniais terasa dirba iki 2 val. arba tol, kol yra klientų. Sekmadieniais "Laukas" ruošiasi naujai savaitei ir įsivažiuoja į įprastą ritmą, tuo metu lankytojams iki pat 16 val. siūlo vėlyvųjų pusryčių meniu.

"Turime tobulų Benedikto kiaušinių, blynelių su vaisiais ir grietinėle, bulvinių blynų su lašiša ir žinoma, angliškų pusryčių", – po šeštadienio linksmybių, anot Ž.Širkos, prie kiekvieno patiekalo puikiai dera subtilaus skonio "Mimoza".

Baro vadovas Simas patikino, kad visi kokteiliai "Lauke" ruošiami iš pačių geriausių gėrimų, pilstomų į atšaldytas taures. Tokią praktiką mieste esą taiko labai mažai barų. Ir nors dauguma lankytojų žino, pasirinktą vakarą gurkšnos kokteilį ar ledu skiestą viskį, neapsisprendusiems Lukas visuomet turi ką pasiūlyti. Moterims – jau minėtą "Mimozą", "Frozen Margaritą" arba "Passion" špricą, vyrams – "Lizdo haibolą".

Porcijos čia didelės, todėl besišnekučiuodami prie lėkštės galite praleisti ir visą pusdienį.

Planas – maksimumas

Renginių metų "Laukas" talpina virš 300 žmonių, o dienomis erdvė pasiruošusi priimti apie 100 sėdinčių ir maistu besimėgaujančių lankytojų. Pagalvoję apie nenuspėjamas lietuviškas vasaras, terasos šeimininkai virš galvų iškėlė markizę, saugančią ir nuo saulės, ir nuo lietaus. Tokią pat funkciją atlieka ir galerijos stogo atbraila arba baro užuovėja.

"Žinoma, labai tikimės, kad ši vasara bus tropinė ir apsaugos priemonių nuo lietaus nereikės", – pasitvirtinus blogesniam scenarijui, šeimininkai žadėjo parūpinti daugiau skėčių ir pledų.

Jei viskas klostysis pagal planą, pastarųjų prireiks ir ilgiau, mat, pasibaigus rugpjūčiui, šeimininkai neplanuoja užsidaryti – į "Lauką" kvies, skaniausiais suvožtiniais, bowlais ar sumuštiniais maitins iki pirmojo sniego.

"Mes freestailiname šviežiu požiūriu į restoraną ir klubo sinergiją, bendradarbiavimą. Jungiame architektūrą, muziką, maistą, išlaikydami minimalų detalių kiekį, palikdami vietos savoms mintims ir meditacijoms", – erdvės šeimininkai vylėsi, kad "Laukas" taps daugumos kauniečių vasaros vieta, dienomis viliosianti skaniu maistu, vakarais – muzika, o naktimis tyliai susiliesianti su vietos architektūra. – Barui baigus darbą, jis virsta veidrodiniu kubu. Tokio dydžio objektas erdvei suteikia optinę iliuziją. Beje, šis sprendimas labai patiko ir dailės galerijos šeimininkams."

Savo eksterjeru vasaros terasa neužgožė vietos architektūros, o tik papildė ją akcentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne man

Ne man portretas
Mažai spalvu

Metro

Metro portretas
Dar vienas garsiakalbynas, nuobodu...

Skanus

Skanus  portretas
Maistas, maloni gamta - tai Šilinėj KELTININKE. Nuostabus tortas, malonūs šeimininkai - super
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių