LSMU mokslininkai su kolegomis iš Tokijo vykdys bendrą projektą

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetą (LSMU) pasiekė puiki žinia apie laimėtą tarptautinį projektą, skirtą Lietuvos ir Japonijos mokslininkų bendradarbiavimo skatinimui.

Kartu su partneriais iš Japonijos projektą vykdys LSMU Gastroenterologijos klinika ir LSMU Virškinimo sistemos tyrimų institutas.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto pranešimo, Japonijos medicininių tyrimų ir plėtros agentūra (AMED) bei Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija, atsižvelgdamos į tarpusavio bendradarbiavimo memorandumo sveikatos mokslinių tyrimų srityje nuostatas, taip pat skatindamos tvirtų ilgalaikių bendradarbiavimo ryšių tarp Lietuvos ir Japonijos mokslininkų sveikatos srityje sukūrimą, abiejų šalių mokslininkus kvietė teikti jungtines paraiškas projektams fundamentinių tyrimų retų ir nediagnozuotų ligų bei vėžio srityje.

Projekto vadovas Lietuvoje prof. Juozas Kupčinskas teigia, kad laimėtas projektas yra pastarųjų metų sėkmingai ir kryptingai vykdytos mokslinės veiklos rezultatas.

„Projekto partneriai iš Japonijos įvertino mūsų tyrėjų grupės turimas kompetencijas ir pakvietė bendradarbiauti, įgyvendinant šį svarbų projektą skrandžio vėžio tematikoje. Projektas bus vykdomas abiem šalims aktualioje skrandžio mikroaplinkos tyrimų srityje, pasitelkiant šiuolaikines molekulines tyrimų technologijas“, – projekto esmę trumpai paaiškino prof. J. Kupčinskas. Pasak jo, įgyvendinant projektą, numatyti institucijose Lietuvos ir Japonijos tyrėjų bei gydytojų vizitai, kurie paskatins ne tik mokslinių kompetencijų plėtojimą, bet ir leis abiejų šalių klinicistams tobulinti klinikines kompetencijas sudėtingų endoskopinių tyrimų srityje.

Anot Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gastroenterologijos klinikos atstovų, pagrindas projekto įgyvendinimui buvo padėtas 2019-aisiais Lietuvos Respublikos ambasados Japonijoje organizuoto LSMU mokslininkų susitikimo su Japonijos mokslininkais metu.

Projekte dalyvaujančių japonų tyrėjų grupės vadovas prof. H. Suzuki yra Tokijo Tokai universiteto Gastroenterologijos klinikos vadovas bei vienas labiausiai pripažintų Japonijos gastroenterologų, įvairių tarptautinių draugijų ir organizacijų narys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dvaro politika

Dvaro politika portretas
Viskas turi būti Wilno mieste

ZZ

ZZ portretas
Konservatoriai suzlugdys...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių