M. Arlauskas: Ąžuolyne sau vietą randa visi

Vienas iš legendinių Lietuvos krepšininkų, Mindaugas Arlauskas, kartu su "Žalgirio" komanda tapęs SSRS čempionu ir keletą metų net ryšėjęs komandos kapitono raištį, kaip ir vaikystėje laiką leidžia istoriniame Ąžuolyno parke.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centre rinkodaros vadovu dirbantis sportininkas iki šiol puikiai prisimena parke krėstas eibes ir artėjant ketvirtam "Ąžuolyno bėgimui" džiaugiasi, kad istoriniame stadione ir parke galima sutikti vis daugiau sportuojančių vaikų, šeimų ir miestiečių.

Su rugsėjo 3 d. vyksiančio renginio vienu iš organizatorių kalbėjomės apie vaikystę, praleistą Ąžuolyno parko glūdumoje, kelią į krepšinio aikštelę ir Ąžuolyno svarbą miestui.

– Augote name prie Ąžuolyno parko. Kas įstrigo iš vaikystės ir šių vietų?

– Namas, kuriame augau, dar ir šiandien stovi. Galima sakyti, kad gyvenau viduryje kalno, tad negalėjau būti nesportiškas. Bėgdavome į mokyklą Žaliakalnyje, tad parko šlaitus reikėdavo nuolat įveikti. Žiemą po pamokų su kuprine vietoje rogučių leisdavomės žemyn namo. Žiemą, vasarą su draugais lakstydavome, žaisdavome parke ir aplink. Visus takelius ir medžius turbūt žinojome ir iki šiol prisimenu. Eidavome ir stadione vykstančių futbolo varžybų pažiūrėti. Buvome ir dažni Zoologijos sodo svečiai, lankydavomės turbūt kiekvieną dieną. Tiesiog žinojome, kaip ten pakliūti be bilietėlio (juokiasi).

– Kokius sporto žaidimus dažniausiai žaisdavote vaikystėje?

– Nuo paprasčiausių kvailiojimų iki gerokai rimtesnių sporto užsiėmimų. Žiemą itin mėgome ledo ritulį. Žaisdavome ant užšalusio Girstupio iki sutemų. Žiemą leisdavome ir su slidėmis. Čiuoždavome nuo Dainų slėnio skardžių. Vasarą prisigalvodavome visokių kitokių pramogų.

Vėliau teko persikelti į Vilijampolę. Čia prasidėjo futbolas, liko ir tas pats ledo ritulys. Išbandžiau net boksą ir lengvąją atletiką, kol galiausiai pradėjau žaisti krepšinį. Tiesiog nebuvo kompiuterių, tad laiką leisdavome miesto aikštelėse, kurių Vilijampolėje buvo tikrai nemažai.

– Ar pamenate savo pirmąją pergalę sporte?

– Tikrai pamenu. Tai buvo vieną vasarą, stovykloje. Tuo metu tokios tarsi spartakiados vykdavo. Nors tada dar nebuvau specialiai tam treniravęsis, bet pavyko puikiai pasirodyti bėgimo, šuolio į tolį ir aukštį rungtyse. Tiesiog įdarbis lakstant Ąžuolyne ir žaidžiant su kiemo draugais buvo geriausios treniruotės.

– Išbandėte tikrai daug rungčių, prieš pasirinkdamas krepšinį. Kaip manote, kokias būdo savybes tai padėjo išugdyti?

– Be fizinio pasiruošimo sportas padėjo išsiugdyti pasitikėjimą savimi. Negali būti sportininku, jei nepasitiki savimi. Komandinis žaidimas, buvimas su kitais sportininkais, treneriais padėjo tobulinti ir bendravimo įgūdžius. Išmokau žaisti komandoje, pasitikėti kitais. O šie įgūdžiai svarbūs ne tik sporte, bet ir asmeniniame gyvenime, mokykloje ar studijose. Daug suteikė ir įvairios su sportu susijusios kelionės. Jos padėjo pažinti pasaulį, pamatyti kitas vietas ir kitokį gyvenimą. Visa tai tiesiog grūdina charakterį.

– Pradėjęs žaisti "Žalgirio" komandoje vėl sugrįžote į Ąžuolyno parką?

– Tikrai taip. Nors pagrindinė treniruočių bazė buvo K.Baršausko gatvėje, bet treniruotės vykdavo ir Ąžuolyne, o halėje – varžybos. Tad galima sakyti, kad vėl sugrįžau į šias puikiai pažįstamas vietas, tik jau ne kaip vaikas, o profesionalus krepšininkas. Būdamas vaikas apie tai tikrai negalvojau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ąžuolynas yra unikalus,

Ąžuolynas yra unikalus, portretas
bet labai gaila, kad jo priežiūrai, išskyrus žolės nuniokojimą( pjovimu nepavadinsi), nei dėmesio, nei lėšų neskiriama. Pirmiausia, tai būtina atsikratyti senų medžių, kurie ne tik nepuošia šio gražaus kampelio, bet yra pavojingi žmonių gyvybei. Atidžiau pasižvalgius - tokių apstu. Antra - būtina sutvarkyti palei takus drenažą. Ąžuolynas pūdomas, tiesiogine šio žodžio prasme, o ypač šiemet, kai tiek daug kritulių.Trečia,reikia, bent jau išžvyruoti visus neasfaltuotus takelius. Dabar po kiekvieno lietaus( kad ir nedidelio), visur telkšo balos ir išmalti purvynai. Žmonės visvien bėgioja, važiuoja dviračiais, šiaip vaikšto ar vaikus vežimėliais stumdo. Kur nepraeina takeliais ( o tokių vietų vis daugėja), niokoja parko paklotę. Ir kitaip nebus, kol Kauno valdžia neužkurs pirties atsakingų institucijų "specialistams", vengiantiems savo įmitusius užpakalius išnešt iš kabinetų ir pasidomėti, kokia reali situacija Ąžuolyne. O, kolkas, kauniečiai ir miesto svečiai realiai gali naudotis tik dv

komedija

komedija portretas
...ir dar palaidi šunys:) Kadangi Kaune policijos nėra, tai tokia netvarka...Į Ąžuolyną nutaikytos kaulėtos "verslinykų" rankos, todėl tvarka tik imituojama. Ar pastebėjote, jog gabalas Lampėdžių jau atriektas? "Kauno diena" tyli, Kauno valdžia tyli...Ar sulauksime, kad visas Lampėdžių ežeras taps privačiu ežereliu, nuo pašalinių uoliai slepiamu pylimu?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kaunas turi unikuma - didziuli ir ispudinga azuolyno parka miesto centre, labai gaila, kad Kauno valdzia tik pazadukai, atsibodo kaunieciams klausytis vien pazadu, kaip bus ispuoseletas kauno deimantas, norisi ir realiu darbu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių