Pereiti į pagrindinį turinį

Mėlynoji vėliava suplevėsuos kitąmet

2015-07-11 18:15
Vytauto Petriko nuotr.

Kitais metais keliuose uostamiesčio paplūdimiuose numatoma iškelti Mėlynąją vėliavą. Būta planų šiuo ženklu Klaipėdos pliažus pažymėti jau šią vasarą, tačiau pristigo laiko.

Anksčiau aukštą paplūdimių kokybę liudijanti vėliava plevėsavo Smiltynės ir abiejų Melnragių pliažuose, tačiau prieš šešerius metus šis ženklas ėmė slysti iš Klaipėdos rankų.

2009-aisiais vėliavos neteko Smiltynės paplūdimys, mat netikėtai užsukę tikrintojai čia rado netvarką. Minėtam pliažui likus be vėliavos, miesto valdžia nusprendė nebesiekti šio įvertinimo ir kitiems dviem likusiems.

Pasigirdo kalbų, kad Mėlynoji vėliava tėra prestižo reikalas ir tūkstančius, skiriamus jai išlaikyti, esą būtų galima panaudoti prasmingiau.

Vis dėlto šiemet valdžia apsisprendė – Klaipėdai vėl reikia Mėlynosios vėliavos. Siekiama, kad ji Smiltynės, Pirmosios ir Antrosios Melnragės paplūdimiuose būtų iškelta jau kitąmet.

"Svarstėme galimybę forsuoti ir šiemet ją susigrąžinti Smiltynėje. Tačiau nutarėme geriau susitvarkyti, kad labiau atitiktume reikalavimus, nes jau ir pagal procedūras būtų sunku suspėti. Todėl šiemet ir neskubėjome", – paaiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Jo teigimu, artimiausiu metu bus ambicingai siekiama gerinti miestui priklausančių paplūdimių kokybę.

"Smiltynė, Pirmoji Melnragė, Antroji Melnragė, neįgaliųjų paplūdimys – vietos, kurių infrastruktūrai, kad atitiktų keliamus reikalavimus, trūksta visai nedaug", – paaiškino A.Šulcas.

Anot jo, neatmetama galimybė bėgant laikui šį kokybę patvirtinantį ženklą išsikovoti ir kitiems Klaipėdos paplūdimiams.

Šiuo metu uostamiesčio pliažų trūkumai esą yra nedideli. Pagrindinė problema, kaip ir visuose šalies paplūdimiuose, lieka ta pati – vandentiekis ir kanalizacija.

Šių problemų esą išspręsti beveik neįmanoma, nes minėtų trūkumų pašalinimui dabar kelią užkerta šalyje galiojantys teisės aktai.

"Tiesa, Pirmoji ir Antroji Melnragė turi vandenį ir kanalizaciją. Prie centrinių paplūdimių bent iš dalies problema išspręsta", – konstatavo vicemeras.

Pajūrio juostos įstatymas bei kiti teisės aktai šioje zonoje draudžia ūkinę veiklą, todėl planai kelių kilometrų ruože ne centriniuose paplūdimiuose padidinti dušų, fontanėlių bei kitų objektų skaičių – pasmerkti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų