Pereiti į pagrindinį turinį

Mirė aktorė R.Staliliūnaitė (papildyta)

2011-05-09 16:12
Mirė aktorė R.Staliliūnaitė (papildyta)
Mirė aktorė R.Staliliūnaitė (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Mirė ilgametė Kauno valstybinio dramos teatro aktorė, Nacionalinės premijos laureatė Rūta Staliliūnaitė, pirmadienį patvirtino dabartinis teatro vadovas Egidijus Stancikas.

R.Staliliūnaitei buvo 73 metai.

Premjeras Andrius Kubilius užuojautoje sakė, kad Lietuva neteko vienos didžiausių aktorių, kuri tapo mūsų teatro simboliu ir aukštojo teatrinio meno etalonu.

"Priklausau tai kartai, kuri matė aktorės sukurtą karalienę Barborą, Ibseno Norą, Baltaragio Jurgą, Kleopatrą, Blanšą...", – sakė premjeras A.Kubilius.

"Esu tikras, kad šviesus aktorės atminimas, jos trapumas ir stiprybė, balsas, prigimties maksimalizmas ir sukurti vaidmenys ilgam liks tūstančių jos asmenybės  ir talento gerbėjų širdyse ir atmintyje. Reiškiu nuoširdžią užuojautą velionės R. Staliliūnaitės artimiesiems, užjaučiu ir Lietuvos teatro bendruomenę dėl šios skaudžios ir nepataisomos netekties", – teigė premjeras.

1938 metų sausį Šiauliuose gimusi R.Staliliūnaitė Kauno valstybiniame dramos teatre dirbo 1963-1993 metais, kur sukūrė daug pagrindinių, ryškių vaidmenų. 2008 metais aktorė tapo Nacionalinės premijos laureate. Šiemet aktorė Auksinių scenos kryžių apdovanojimuose gavo Padėkos premiją už kūrybos indėlį į teatro meną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų