„Mokslo salos“ atidarymo data dar nežinoma

Nemuno saloje iškilusi „Mokslo sala“ jau laukia atidarymo, tačiau kada bus kerpama juostelė, miestas neatskleidžia. Aišku tik tiek, kad Kauną jau pasiekė visa ekspozicija, dėliojami eksponatai.

„Šiuo metu yra pristatyta visa įranga ekspozicijai įrengti, vyksta programavimas, paleidimas, testavimas, grafikos klijavimas, darbuotojų apmokymas. Planetariumo įranga taip pat sumontuota, vyksta jos paleidimas ir testavimas, baldų montavimas“, – dienraščiui „Kauno diena“ komentavo Investicijų ir projektų skyriaus vedėja Aistė Lukaševičiūtė.

Kiek anksčiau miesto atstovai buvo nurodę, kad „Mokslo salos“ nuolatinę ekspoziciją sudarys aštuonios tarpusavyje susipinančios temos.

Tema „Žmogaus kūnas ir sveikata“ nagrinėja kūno sandarą ir veikimo principus, iš ko susideda ir kaip veikia žmogaus organizmas, kodėl ir kaip kvėpuojame, kodėl plaka širdis, juda kūnas. Keliamas klausimas, kokią įtaką mokslo pasiekimai daro sveikatai ir gyvensenai, kaip šie pasiekimai gali pakeisti gyvenimą ateityje.

Kita tema – gamta ir aplinka. Čia lankytojai bus supažindinami su įvairiais ir gausiais gamtos ištekliais, tačiau kartu ir gamtos stichija, jos jėga, kuri reaguoja į žmonių veiklą ir neretai yra nesuvaldoma.

Dar viena tema – atliekos ir tarša. Aktualu priminti, kad, kalbant apie atliekas, dažnai galvojama tik apie šiukšles ir jų rūšiavimą, tačiau ši sritis gerokai platesnė.

Energijos ir transporto temos yra dvi labiausiai klasikinės ekspozicijos, kuriose lankytojai ras pagrindinius fizikos dėsnius iliustruojančių interaktyviųjų eksponatų.

Kita mokslo inovacijų centro tema – komunikacija. Ši tema aprėpia tiek fizinį žmonių bendravimą, tiek technologijas, kurios buvo naudojamos praeityje informacijai įrašyti ir perduoti. Paskutinė, bet tikrai ne prasčiausia „Mokslo salos“ būsimos ekspozicijos tema skirta ikimokyklinio amžiaus (trejų–šešerių metų) vaikams.

„Kiekvieno lankytojo sprendimai keliaus į centrinį eksponatą – kinetinę šviesos skulptūrą, kuri atspindės, kokį pasaulį drauge sukuriame, kaip kiekvieno lankytojo pasirinkimas veikia bendrą centro lankytojų aplinką“, – sakė miesto atstovai.

Anksčiau skelbta, kad „Mokslo sala“ duris atvers rudenį. Rugsėjui baigiantis savivaldybės specialistai kol kas neatskleidžia, kada šis mokslo ir inovacijų centras atvers duris lankytojams.

„Atidarymo data dar nenustatyta“, – nurodė A. Lukaševičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IĮDOMU

IĮDOMU portretas
Kiek kainuos bilietai vaikams? Anglijoje tai nemokama.

GĖDA jedinstvenikams

GĖDA jedinstvenikams portretas
jau tiek kartų už kauniečių pinigus gyrėsi dėl to "mokslo". Pinigai išplaukė, sala sugadinta, mokslo nerasta.

Stasys

Stasys portretas
Apziurejom, ne sala, o kazkoks betono kibiras, ir tas jau apsineses ir pajuodaves. Sukiso pinigus bele sukist
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių