Naujos paslaugos Kauno rajono gyventojams

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacijos specialistų teigimu, psichikos sveikata – tai emocinis ir dvasinis atsparumas, leidžiantis patirti džiaugsmą ir ištverti skausmą, nusivylimą ir liūdesį. Nors šiuolaikinėje visuomenėje rūpintis savo psichologine būsena tampa taip pat normalu kaip prižiūrėti savo fizinę sveikatą, psichologo paslaugų reikalingumą vis dar apipynę daugybė mitų.

Gyventojus, susidūrusius su psichologiniais iššūkiais, nerimu ar stresu, Kauno rajono savivaldybė kartu su Kauno rajono visuomenės sveikatos biuru kviečia pasinaudoti gerovės konsultanto paslaugomis.  Gerovės konsultantas – specialistas, turintis reikalavimus atitinkantį išsilavinimą ir baigęs specialius asmenų, patiriančių psichologinių ir emocinių sunkumų, žemo intensyvumo emocinio konsultavimo, remiantis kognityvine ir elgesio terapija, mokymus. Gerovės konsultanto paslaugos teikiamos anonimiškai, be gydytojo siuntimo, o visi Kauno rajono gyventojai nuo 18 metų, kuriems pasireiškia lengvi streso, nerimo, nemigos, depresijos ir psichologinės adaptacijos problemų požymiai, gali gauti iki aštuonių nemokamų konsultacijų.  

Gerovės konsultantai taiko vieną iš šiuolaikinės psichoterapijos krypčių – moksliniais tyrimais pagrįstą kognityvinę elgesio terapiją (KET). Ji jungia dvi veiksmingas psichoterapijos rūšis – kognityvinę ir elgesio terapijas, kurios padeda pažinti ir suprasti, kaip susijusios mintys, emocijos ir elgesys. KET per trumpą laiką padeda efektyviai sumažinti problemas ar sutrikimo simptomus, trukdančius kokybiškam visaverčiam gyvenimui, padeda atkurti psichologinę pusiausvyrą įvairiais psichikos sutrikimais sergantiems žmonėms.

Šiuo metu konsultacijos teikiamos Raudondvaryje (Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro patalpose) ir Garliavoje (Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre). Dėl patogesnės konsultacijos vietos derinama kiekvienu atveju individualiai.

Registracijai gerovės konsultanto paslaugoms galima susisiekti asmeniškai su viena iš gerovės konsultacijas teikiančių konsultančių:

Karolina Brazaitytė –  8 678 05 419, karolina.brazaityte@kaunorvsb.lt;

Skaidrė Kepalienė –  8 678 06 931, skaidre.kepaliene@kaunorvsb.lt;

Paulina Žarovaitė – 8 678 04 021 paulina.zarovaite@kaunorvsb.lt

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo ir LR valstybės biudžeto lėšomis. Visos Lietuvos specialistų kontaktus galite rasti interneto puslapyje www.geroveskonsultantai.lt

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Interesantas

Interesantas portretas
Niekam nereikalinga įstaiga Raudondvaryje , įkurdinta kultūros centro patalpose, kiek dykaduonių ten sėdi ,atvykę prabangiom mašinom ...

gerovės ,,koučeris''

gerovės ,,koučeris'' portretas
na , kadangi 8 iš dešimties gyventojų mano , kad pragyvenimo kokybė blogėja ar bent jau stovi vietoje , tai reikia žmogeliams ,, specelistų '' kurie papudrins smegenis , uždės rožinius akinius ir įrodys , kad gyvename ,, gerovės valstybėje " , piliečiai išklausę pasakėlių skirstosi namo išsišiepę ir patenkinti ... ania ???

Ačkarikas

Ačkarikas  portretas
Finansuojama ne ES šalių, ir dar mokėt po 8 konsultacijų? Tokios 'konsultacijos' yra nemokamos dauguma Europos šalyse. Kitos valstybės aukoja, o jūs kaip visada vagiat.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių