Pereiti į pagrindinį turinį

Neįprastos kelionės po Kauną

2016-09-19 11:32
DMN inf.

Praėjusį savaitgalį kauniečiai ir miesto svečiai, važiavę viešuoju transportu maršrutu Kauno pilis - Stotis ir atgal, buvo netikėtai nustebinti autobusuose ir troleibusuose išvydę gidus, pasakojančius apie pravažiuojamus objektus. Ar žinojote, kad Kauno pilis iš kitų to meto gynybinių pilių išsiskyrė tuo, jog buvo mūrinė? O Maironio gimnazijoje mokėsi pats literatūros tėvas?

Kauno gatvės meno festivalis ,,Nykoka” ir toliau stiprina kauniečių ryšį su viešosiomis miesto erdvėmis. Kasdien, vykdami į mokyklą, darbą ar studijas, pravažiuojame pro daugybę Kaunui reikšmingų pastatų, bet, ko gero, retas kuris pakeliame akis ar pagalvojame, kuo aplink esantys objektai ypatingi, kokia jų istorija.

Šįkart festivalio organizatoriai pakvietė į miestą pažvelgti pro viešojo transporto langus. Tokiu būdu, neeikvodami savo laiko, miestiečiai turi galimybę geriau pažinti Kauno miesto kultūrinį paveldą, sužinoti apie kasdien matomus objektus, išgirsti įdomių, su jais susijusių faktų.

Jei nespėjote savaitgalį pasivažinėti specialiais ,,Nykoka” ženklais pažymėtais autobusais ir troleibusais, neverta nusiminti, nes ekskursijos vyks ir šią savaitę:

Rugsėjo 19 d. 16-18 val.

Rugsėjo 20 d. 7.30-9 val.

Rugsėjo 22 d. 16-19 val.

Ekskursijas veda Kauno gidų draugijos ,,Gidas” nariai bei A. Stulginskio universiteto Kultūros ir turizmo vadybos programos studentai.

Beje, rugsėjo 22 d. – Tarptautinė diena be automobilio. Šią dieną visi keleiviai, pateikę automobilio techninį pasą, Kauno miesto autobusais, troleibusais ir mikroautobusais galės važiuoti nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų