„Neo Kaunas“ – už tradicijas

  • Teksto dydis:

„Neo Kaunas“ antradieniais miestiečiams siūlo ypatingas nuolaidas, o gruodį žada dar daugiau malonių staigmenų.

Istorinis palikimas

Jaunesnioji karta, vargu, ar prisimena kino teatrą „Kaunas“ anuomet viliojusį ištikimiausius kino gerbėjus. Besilankančių sporto ir laisvalaikio centre „Neo Kaunas“ vyresnių miestiečių lūpose vis dar galima išgirsti sakant: eime į „Kauno“ kino teatrą. Jų kalba tai reiškia: eime, paridensime biliardo ar boulingo kamuolius! Direktoriaus pavaduotoja Rūta Davainienė džiaugiasi ne tik ištikimiausiais klientais, ilgamečiais darbuotojais, kurių čia ne vienas, bet ir istoriniu šios vietos palikimu. Lėtu žingsniu vaikščiodama po trečio aukšto erdves, drauge su buvusia biliardo operatore, dabar – administratore Jūrate Grigaite, ji dirstelėjo į sieną, ant kurios šiuo metu kybo milžiniškas ekranas. Pasirodo, lygiai toje pačioje vietoje anuomet kabėjo ir legendinio kino teatro ekranas. Vėliau iš jo buvo išpjautas mažesnis, įsitaisęs jau „Neo Kaunas“ patalpose. Rūta su Jūrate spėjo, kad toje vietoje, kur dabar įrengta kavinės virtuvė, anksčiau buvo kino teatro operatorinė. Tai, turbūt, mena ir angos sienose, kurios dabar tapo ventiliacijos angomis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Gaivina tradicijas

Nors pastato vidus atrodo kitaip, nei prieš kelias dešimtis metų, jo misija išliko ta pati – teikti žmonėms malonumą. Todėl anksčiau ėję žiūrėti filmų, nuo 2003-ųjų miestiečiai į Savanorių pr. 350 numeriu žymėtą pastatą eina žaisti biliardą, boulingą, mėgautis skaniomis picomis. „Neo Kaunas“ gerai žinomas moksleiviams, atostogas leidžiantiems organizuojamose vasaros stovyklose, pramogų ieškantiems studentams, iš kostiumų svajojantiems išsivaduoti valdininkams ir įmonių darbuotojams, turnyrų metu norintiems įrodyti savo pranašumą prieš kitus.

„Esame sulaukę ir politikų, ir policininkų, ir statybininkų, ir žurnalistų“, – džiaugėsi Rūta ir apgailestavo, kad ilgametes įmonių boulingo turnyrų tradicijas pakoregavo pandemija.

Užsidaręs 2020-ųjų pavasarį, laisve „Neo Kaunas“ džiaugėsi neilgai – tų pačių metų rudenį centrui ir vėl teko užsidaryti, tik jau kur kas ilgesniam laikui.

Gruodžio mėnesį kalėdinius vakarėlius padedame surengti įmonėms ir įstaigoms. Džiaugiamės, kad mumis pasitiki ir smagiai leidžia laiką.

„Pandemija – mūsų skaudulys. Ačiū valstybei už dotacijas, nes tik taip galėjome išlaikyti visus savo darbuotojus“, – direktoriaus pavaduotoja buvo laiminga ir dėl išsaugoto kolektyvo, ir dėl grįžusių lankytojų.

Pradžioje, po karantino, gal kiek ir nedrąsiai varstę sporto ir laisvalaikio centro duris, lankytojai bando susigrąžinti prarastą laiką ir atgaivinti senąsias tradicijas.

„Gruodžio mėnesį kalėdinius vakarėlius padedame surengti įmonėms ir įstaigoms. Džiaugiamės, kad mumis pasitiki ir smagiai leidžia laiką“, – Rūta neslėpė, kad miestiečių aistra boulingui išliko beveik tokia pati kaip 2003-aisiais. Tada, veiklos pradžioje, dėl didelio užimtumo žmonės sunkiai dalijosi ne tik boulingo takais, bet ir vietomis kavinėje. Antai, kartą stebėti krepšinio rungtynių susirinko daugiau nei šimtas lankytojų. Pritrūkus kėdžių, darbuotojams teko suktis iš keblios padėties. Kaip? Po lenta pakišę dvi alaus statines, jie akimirksniu sukurpė suolą.

„Labai tikimės, kad pandemijai pasitraukus ir vėl sulauksime tokio smagaus šurmulio“, – kalbėjo Rūta.

Randa ir paleidžia

„Neo Kaunas“ lankytojų laukia su aštuoniais boulingo takais ir trylika biliardo stalų. Aštuoni jų skirti žaisti pului, trys – rusiškam biliardui ir du stalai snukeriui, kitaip vadinamam anglišku biliardu.

„Kas kažkiek laiko stengiamės atsinaujinti. Perkam naują įrangą ir tvarkome turimą. Bet kaip minėjau, mes nesame orientuoti į profesionalų sportą, – Jūratė juokavo, kad „Neo Kaunas“ tarsi Kauno „Žalgirio“ komanda – išugdžiusi talentus, vėliau juos paleidžia į plačiuosius vandenis. – Buvo tokie du perspektyvūs jaunuoliai. Leidome jiems visą vasarą nemokamai treniruotis pas mus. Kiek žinau, abu dar ir dabar yra žinomi žaidėjai.“

Visgi, didžioji dalis lankytojų čia ateina ne vien dėl rezultatų, o vardan gero laiko pasibuvimo tarp žmonių. Pastarųjų per šešiolika metų Jūratė matė daug ir įvairių.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Buvau labai artima su klientais. Žinojau, kuris susituokė, kuris sulaukė šeimos pagausėjimo. Turėjau net daugelio jų telefonų numerius. Dabar viskas pasikeitė. Dalis lankytojų pakeitė gyvenamą vietą, dalis rado kitų laisvalaikio leidimo būdų, o ir aš pati užsidariau kabinete“, – Jūratė prasitarė pasiilgusi tiesioginio bendravimo su lankytojais. Pastarieji esą taip pat klausinėja, kur dingo linksmuolė Jūratė ir labai apsidžiaugia sutikę ją. Tada aidi juokas, liejasi prisiminimai.

Senjorai – snukerio fanai

Ištikimiausi „Neo Kaunas“ biliardo lankytojai šaknis čia įleido tarsi ąžuolai. Jie džiaugiasi, kad čia rado prieglobstį savo pomėgiams. Juolab, kad eilę metų čia galioja ypatingosios antradienio nuolaidos. Tą dieną jaudina šurmulys ir vaizdas glosto akį, ypač, kai šiomis popietėmis prie biliardo stalų stoja garbaus amžiaus miestiečiai.

„Dažniausiai jie žaidžia rusišką biliardą ir snukerį. Smagu žiūrėti! Juolab kad šiuose žaidimuose nepakanka vien tik mušti kamuoliukus. Kiekvieną veiksmą reikia gerai apgalvoti“, – apie lankytojų įpročius pasakojo buvusi biliardo operatorė.

Pažaisti biliardą užsuka ir jaunimas. Tiesa, kur kas dažniau jie susigundo mažiau įpareigojančiu pulu. Pastarasis vilioja ir pačius mažiausius lankytojus. Ypač po gimtadieninio siautulio prie boulingo takų.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Būna ir taip, kad tėvai vaikams užsako gimtadienio pokylį kavinėje ir boulinge, o patys eina prie biliardo stalų“, – Jūratė tikino, koks bebūtų lankytojų pasirinkimas, jie visada čia ras geriausią pasiūlymą.

Baigdamos pokalbį Jūratė ir Rūta vylėsi, kad „Neo Kauno“ biliardas, boulingas ir kavinė dar ilgai džiugins miestiečius linksmomis pramogomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių